Molly Sandén släpper Jag E (vierge moderne)

Av den 27 december, 2018

Molly Sandén är först ut i SVTs programserie Helt Lyriskt med låten Jag E (vierge moderne) som är en tonsättning till dikten Vierge Moderne av Edith Södergran. Låten är en inspelad studioversion som görs live i programmet.

Programidén går ut på att två artister i varje program tonsätter varsin dikt medan Fredrik Lindström djupdyker i poesins värld och analyserar texterna.

– Jag är mest van att skriva mina egna texter, och nu på sista tiden så har jag verkligen tagit vid låtarna från just texten. Ju mer jag läser Ediths dikt Vierge Moderne desto mer känner jag styrkan i texten. Det känns kul för mig att få bära vidare den här fanan, säger Molly.

Edith Södergran ses som en av Nordens största poeter. Hennes nyskapande dikter och deras för tiden ovanliga innehåll och fria form gjorde att man inte riktigt förstod henne medan hon levde. I dag har hon påverkat flera generationer av författare.Södergrans dikter förvirrade många samtida människor och till myterna om henne hör bilden av ett geni som levde ensam och isolerad. Hon var okonventionell och bröt mot samtidens uppfattning om hur en kvinnlig författare skulle bete sig.

Jag E (vierge moderne) släpptes den 26 december via Sony Music, låten är producerad av Victor Thell.

I våras släppte Molly Sandén sitt efterlängtade hyllade album Större som nu har sålt platina. Albumet möttes av ett fantastiskt mottagande av såväl kritiker som fans och i somras gjorde Molly en bejublad sommarturné på bl.a. nya festivalen Queens of Pop och ett fullsatt Gröna Lund. I september släppte Molly låten Kär i din kärlek (en svensk tolkning av Ed Sheerans Shape of You) som nu streamat över 5 miljoner gånger på Spotify. Under hösten har Molly varit ute på sin första egna klubbturné som fick en mycket fin respons och nyligen blev det officiellt att Molly är nominerad till Årets Artist och Årets Pop på P3 Guld samt till Årets Pop på Grammis.

Kultur & Musik | Molly Sandén
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login