Molly Hammar tillbaka med frigjord och ocensurerad R&B

Av den 3 juni, 2018
Fotograf: Beata Holmgren

Blossom släpptes den 1:a juni och är första singeln från EP:n SEX som släpps bara två veckor senare. Popsensationen Molly Hammar stakar med SEX ut en ny musikalisk riktning och tar steget fullt ut mot modern R&B och soul.

Om låten säger Molly: ”Blossom är en kärlekslåt som handlar om att få blomma, att få komma och vara på cloud 9. Jag har inte varit kär på ett tag och för att fylla mitt kärlekstomrum så skrev jag den här låten som ett sätt att bli kär i mig själv igen. Jag vill att folk ska lyssna på den och bli kära. Antingen i sig själva, i någon annan eller i låten!”

Blossom är första singeln från EP:n, men också den första singeln som hon skrivit tillsammans med Lucas Nord och Nils ”Melo” Tull. Resultatet är en filterlös R&B-låt som både är helt oblyg och djupt personlig på samma gång. Den är ett upprop för kvinnors rätt att komma och ett statement för att man inte behöver en man för att vara älskad av sig själv.

22-åriga Molly Hammar har varit en av Sveriges största popröster i sju år och har sedan tidigare två guldsäljande singlar på meritlistan. Idén om att göra soulig R&B hade funnits med henne länge, men det var först efter en veckas isolering på Gotland förra sommaren som hon bestämde sig för att ta saken i egna händer och satsa fullt ut.

EP:ns första singel Blossom släpps via Cosmos Music och EP:n SEX släpps 15:e juni.

Lyssna på ’Blossom’ här»

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login