Mollie Minott till Örebro och Live at Heart

Av den 4 september, 2018

Det har nu gått fyra år sedan Mollie Minott (då med efternamnet Lindén) gick till Idolfinal i Globen i Stockholm tillsammans med Lisa Ajax, året efter ”Idol” medverkade hon i Sveriges största turné ”Diggiloo” och syntes en hel del i svensk tv.

Nu är Mollie Minott´s tredje egna singel ”Ready for tomorrow” ute på Spotify, där den streamar på och har spelats bra på Sveriges Radio P4 under hela sommaren. Många har kanske undrat över varför Mollie bytt efternamnet till Minott ? Det är kort och gott hennes Jamaicanska Pappas efternamn som hon valt till sitt framtida artistnamn.

Mollie släppte aldrig tanken på att skriva och komma ut med sin egen musik. Under 2016 investerade hon i en studio och tog ett break från scenen och offentligheten. Äntligen kunde hon börja skriva och spela in sina egna låtar. Idag har Mollie Minott ett stort nätverk bestående av olika team som hon skriver musik med både i Sverige och utomlands. Det har blivit lite drygt 50 låtar under senast 1,5 åren varav Mollie släppt tre egna ”tracks” sedan 2017. Senare i höst släpps ytterligare musik med Mollie. I dag bor Mollie tillsammans med sin pojkvän Adam (The Dimpker Brothers) i ett musikkollektiv utanför Västervik i lilla byn Hulta sedan ett par år.

Mollie Minott är aktuell med sin tredje och egna låt ”Ready for tomorrow” – en låt som kom till efter ett lyckat möte med Anton Engdahl, Matilda Eriksson och Richard Borg på ett artistcamp på Linnéuniversitetet i Växjö tidigare i år. I sommar gästade Mollie en hel del festivaler och klubbar runtom i Sverige med sitt band (även akustiskt), ni såg henne senast i TV4 Nyhetsmorgon (den 7/7) och nu på söndag den 9/9 gästar Mollie Rickard Olsson i TV4 ”Nya” Bingolottot. Mollie Minott i sociala medier hittar ni under www.mollieminott.com

Mollie spelar live akustiskt på Live at Heart och på klubben Satin torsdag den 6/9 kl.21.00 och med sitt band (grymma fem man starkt band) på Clarion lördag den 8/9 kl.20.00 i Örebro.

Kultur & Musik | Live at Heart 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login