Mode | Tips: Att välja rätt klänning till sommarfesten

Av den 10 maj, 2016

Om jag bara får välja en anledning till att jag älskar sommaren så är det att man kan bära många vackra klänningar utan att behöva anstränga sig. Det är så smidigt att bära klänningar på fester – poolpartyn, grillfester, strandfester, och så vidare. Sommaren är på gång, så välj en vacker klänning från Vogeni! Innan du väljer klänning behöver du dock veta vilken festklänning man bör satsa på.

Här är några tips att ha i åtanke.

Naturliga fibrer är alltid ett alternativ
För att stå ut med sommarens drastiska klimat är det bra att välja klänningar i naturliga material. Bomull, linne eller bambu är alltid lätt och låter huden andas. Naturliga material är dessutom mindre benägna att drabbas av svettfläckar.

Halterneck i bomull och långa skjortklänningar är perfekt för en grillfest
Om du ska gå på grillfest eller ta en drink under ljuslyktor i trädgården kanske du vill ha en mer avslappnad klädsel. En grillfest är ofta en stor succé, men kom ihåg att stanken av korv, hamburgare, ketchup och kol kan göra det svårt att rengöra din charmiga klänning efter festen. Därför är halterneckklänningar eller skjortklänningar ett bra alternativ för tillfället. Satsa gärna på roliga färger, tryck och utsmyckningar för att visa upp din roliga ådra.

Hitta en bra passform om du ska röra på dig
Om du ska gå på konsert eller festival kanske du inte kan komma undan. Musik gör alltid att folk känner sig mer avslappnade och att de kan slappna av efter en stressig arbetsvecka. Släpp loss i en levande färg och välj ett plagg som låter dig röra dig fritt och njuta av atmosfären. Hitta något som är lite bohemiskt och chict, till exempel en lätt broderad bomullsklänning. I en så positiv och eklektisk atmosfär som musikbaserade tillställningar ofta är kommer du ha en passande möjlighet att välja vilda tryck och skärningar.

Välj något lätt och luftigt till stranden
Under sommaren är stranden alltid en bra plats för den som vill fly undan hettan, och om du inte vill bära badkläder offentligt är en strandklänning ett bra alternativ. Det viktigaste är att du hittar en klänning som känns lätt och luftig. Enkla klänningar till strandfesten, som de som säljs på Vogeni.se, finns i många olika utföranden och är perfekta när du utsätts för vind och sand.

Maxiklänningar är bra för den som vill spara tid
Om någon har bjudit dig på en fest och du inte har tid att byta om mellan kontoret och festen är maxiklänningen ett perfekt sätt att svida om inför kvällen utan att faktiskt behöva byta kläder. Maxiklänningar passar bra på alla kroppstyper. För att ändra klänningen från en vardaglig stil till en mer festlig stil kan du använda accessoarer, och en lätt jacka att ta på dig när det blir svalare ute.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

Bild: Maxiklänningar är bra för den som vill spara tid

You must be logged in to post a comment Login