Mode | Tidigare H&M designer låter kunden vara med-designer i eget märke

Av den 15 augusti, 2016

Studio Heijne är ett nystartat online-modemärke som erbjuder stilmedvetna kvinnor moderna klänningar och den unika möjligheten att anpassa dem efter egen smak.

Konceptet tar fasta på en trend som redan syns i andra branscher – möjligheten att kunna skräddarsy produkter efter eget tycke och smak. På studioheijne.com kan man naturligtvis beställa produkterna som de är i grundutförande, men erbjuds även möjligheten att använda vårt unika verktyg för att ge plaggen en egen signatur. Det digitala verktyget gör det möjligt att anpassa klänningarna helt efter de egna önskemålen genom att leka med färg och mönster samt anpassa ärm- och klänningslängd. Här låter vi våra kunders kreativitet flöda fritt!

De beställda klänningarna produceras sedan baserat på efterfrågan i vår ateljé i Litauen och levereras hem till kunden inom ett par veckor.

Studio Heijnes verksamhet är baserad på följande hörnpelare:

Medskapande: Vi kan modedesign och produktion, men varje kund är expert på sin egen stil och sina unika önskemål. Studio Heijne är övertygade om att produkterna blir som bäst när de skapas tillsammans!

Produktion baserad på efterfrågan: Att produktionen tätt knyts till efterfrågan är en viktig nyckel till att kunna bidra till ett hållbart samhälle. Modellen leder till minimalt med spill och att överproduktion undviks, då vi endast tillverkar kläder baserat på konkreta beställningar.

Kreativitet: Vi vill dela med oss till våra kunder av allt det roliga med att skapa och bära en personlig produkt. Studio Heijne står för kreativ design, innovativa lösningar och produkter med en signatur.

Kvalitet: Vi ser det som en självklarhet att använda högkvalitativa material och strävar alltid efter att leverera högsta kvalitet. Det gäller hela kedjan från produkt till förpackning och service.

Om kollektionen
Vi presenterar vår första kollektion den 29:e augusti och plaggen finns tillgängliga för beställning i vår online-butik från samma datum. Därefter kommer Studio Heijne löpande uppdatera och addera produkter.

Med utgångspunkt från den allra enklaste geometriska formen, fyrkanten, har vi draperat och försökt förena de hårda linjerna med den runda, kvinnliga kroppen. Våra huvudmaterial är smickrande stretch-viskos som skulpterar kroppen och sidencrepe som faller elegant. Som highlight material använder vi metalltäckt bomull, lyxig sidenduchesse och en stel, tjock spets.

Konstnären Hilma af Klints fina färgkänsla i hennes abstrakta tavlor inspirerade till senhöstens färger där vi använt en baspalett med svart, vitt och djupt marinblått. Färgpaletten har sedan kombinerats med nedtonad persiko-orange, puderrosa och dammig lagunblå som accentfärger. Senare i vinter kommer senapsgul att accentuera plaggen. De designade mönstren till sidensjalarna tar delvis sitt avstamp i Sonia Delaunays målade textiler. Våra mönster till klänningarna har geometriska former som staplats på varandra för att skapa en snyggt, rörig mosaik.

Om grundaren Wendy Heijne

Wendy föddes i Nederländerna 1980, men är idag en Stockholmsbaserad modedesigner.

Wendys bakgrund och tankar:
Jag studerade modedesign på Artez, University of Arts i Arnhem (Nederländerna). Efter examen hade jag äran att rekryteras till H&M:s huvudkontor i Stockholm. Under åren på H&M har jag arbetat som designer med en mängd olika kollektioner, både för kvinnor och män. Jag har även rekryterat designers från olika delar av världen. Efter 12 års erfarenhet från ett av världens största modemärken har jag beslutat att förverkliga min dröm och följa min egen vision om vad jag tycker att mode handlar om.

I ett modernt samhälle där kvinnor är väl medvetna om trender och stil, förvånar det mig att de existerande modekollektionerna fortfarande handlar mycket om ren envägskommunikation. Kunderna erbjuds inga möjligheter att interagera med designern och kan inte utöva något personligt inflytande över designen av plagget. Jag vill verkligen försöka ändra på det!

Alla mina klänningar är ett resultat av en äkta designprocess. Jag älskar att arbeta med gamla modemetoder som drapering och målning i kombination med moderna tekniker som laserskärning och 3D-utskrifter.

Min ambition är att i framtiden fortsätta utveckla ”customise-konceptet” och börja integrera de nya teknikerna (3D-print/laserskärning) direkt in i skapande- och produktionsprocessen.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login