Mode | Skillnaden mellan cocktailklänningar och balklänningar

Av den 23 maj, 2016

Vet du vad skillnaden mellan cocktailklänningar och balklänningar är? Om du blir inbjuden till en fest kanske det är bra att känna till skillnaden mellan de två stilarna. Vissa tror att det inte finns någon stor skillnader, och att de kan köpa en klänning som passar de flesta tillfällen. Båda dessa klänningar är festkläder för tjejer och kvinnor. De två sorternas klänningar används för fester, och det finns ett stort utbud klänningar att välja mellan.

Balklänningar är, som namnet antyder, till för tjejer som går på bal, medan cocktailklänningar är till för kvinnor som går på en halvt formell tillställning. De har ofta en enkel och chic look. Många tjejer har bara en balklänning, medan kvinnor har flera cocktailklänningar. Cocktailklänningar är dessutom mångsidiga och kan bäras på flera tillfällen, till exempel fester, bröllop, och till och med på jobbet.

Balklänningar till tjejer är oftast rätt ungdomliga. Klänningarna är särskilt framtagna för tjejer som går i gymnasiet eller på universitetet. Stilen kan vara traditionell, modern eller klassisk. Många tjejer väljer balklänningar till balen eftersom balklänningar är ljuvliga och kan ha varit ett inslag i tjejernas drömmar under lång tid. Balklänningar kan vara både långa och korta, medan cocktailklänningar är korta och skräddarsydda. De passar kvinnor som vill vara mogna, eleganta och sexiga. Alltfler tjejer och kvinnor väljer cocktailklänningar när de ska gå på fest, och de kan matcha klänningarna med dräkter.

Oftast är balklänningar formella och traditionella, och passar kvällar. Cocktailklänningar är däremot mindre formella och kan bäras på fester, middagar och utekvällar. Cocktailklänningar har många olika stilar, till exempel med full kjol, den klassiska lilla svarta, och små vita klänningar. En balklänning får ofta en tjej att känna sig som en prinsessa, medan de korta ofta representerar en kvin23nas personlighet. Man kan uttrycka sin personlighet genom att välja rätt klänning. Heta tjejer kan välja en klänning i flera lager, ljuvliga tjejer föredrar fulla kjolar, och alla kvinnor passar i små svarta och vita klänningar. De är klassiska och ett måste i garderoben.

När det gäller accessoarer kan de två klänningarna skilja sig åt. En balklänning behöver inte så många accessoarer eftersom själva klänningen är ett uttalande i sig. En kortare klänning kräver däremot rätt skor, smycken och väskor inför särskilda tillställningar.

Eftersom balen annonseras flera månader i förväg börjar många tjejer leta efter sin perfekta stil långt i förväg. Det kan vara smart att börja handla balklänningar tidigt, då många butiker rear ut dem. Du kan köpa en chic och prisvärd klänning på samma gång. Oavsett om du handlar online eller i butiker behöver du se till att klänningen passar dig. Välj rätt storlek, färg och längd för att få en perfekt look.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

Källa vogeni.se

You must be logged in to post a comment Login