Mode | Petra Tungården lanserar glasögon med Specsavers

Av den 7 april, 2015

Petra Tungården är en av Sveriges största modebloggare och dessutom stylist och modechef på Metro och Metro Mode. Nu lanserar Petra en klassisk båge för starka kvinnor i en begränsad upplaga exklusivt för Specsavers.

I dagarna lanserar Petra Tungården sin egendesignade båge i samarbete med Specsavers. Bågen är ett resultat av ett exklusivt samarbete mellan modeprofilen och optikkedjan och finns till försäljning i en begränsad upplaga i alla Specsavers 111 butiker.

Att få möjlighet att designa ett par glasögon kändes extra relevant för Petra då hon under förra året fick reda på att hon själv har brytningsfel och behöver börja använda glasögon.

Jag gillar verkligen glasögon och vad de kan göra för en look. Inför detta samarbete inspirerades jag av filmen Mad Men och ville skapa en markerad större klassisk båge för starka kvinnor. Jag valde även en ljusare variant av sköldpaddsmönster och gulddetaljer för att få till den exklusiva känslan.

Bågen har en retroinspirerad klassisk design med gulddetaljer så som Petras namnteckning på ena skalmen, stift på front och sida samt skalmtippar. Den är skapad tillsammans med heute couture-designern Jørgen Simonsen som bland annat designat för de stora modehusen som Chanel, Givenchy, Valentino och Versace och nu bland annat arbetar med Osiris Eyewear. Specsavers har tidigare samarbetat med kända modeprofiler som Helena Christensen och Martina Bonnier som satt ihop sina glasögonserier men detta är första gången en modepersonlighet fått möjlighet att designa ett par glasögon från scratch. Bågen levereras med glasögoncase i ljusbrun skinnimitation.

Pris inklusive enkelslipat glas 1795 kr.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login