Mode | Hur ska man bära en otrolig korsett

Av den 10 april, 2016

Visste du att du kan se mer elegant och vacker ut i dina kläder om du bär en korsett på rätt sätt?

Det kanske verkar svårt att framhäva kurvor och din kvinnliga charm, men om du lär dig grunderna kan det faktiskt vara rätt bekvämt. Korsetterna passar t-shirts i vardagen såväl som charmiga brudklänningar – hemligheten är att hitta den som passar just dig. Här är några tips som kanske kan ge dig lite inspiration.

Först av allt, hitta den rätta.
Det absolut viktigaste är att hitta rätt korsett för dig. Nu pratar vi om stilen – om du gillar ljusa färger men köper en brun korsett har något blivit galet! Det första att ha i åtanke när du påbörjar din jakt är att avgöra vilken slags korsett som passar dig bäst.

Det finns två huvudsakliga stilar, korsetten som slutar över bysten och korsetter som slutar under bysten. En som går över bysten täcker bysten, och är bättre för kvinnor med små till medelstora bröst. Välutrustade kvinnor kan ha svårt att hitta korsetter som smickrar dem (såvida de inte beställer en skräddarsydd), och lyftet ger kvinnor med mindre byst en underbar klyfta. Om du vill framhäva din midja eller är mer kurvig kan däremot en korsett som går under bysten vara bättre. De går precis under bystlinjen och drar in alla mjuka delar under revbenen. Jag tycker också att den här stilen känns mer mångsidig när man väljer kläder, men det är en subjektiv åsikt. Tänk på vad du vill bära tillsammans med korsetten och planera utifrån det.

Du bör också tänka på färgerna. Det är bra att välja en neutral korsett, och en svart sådan är alltid en självklarhet. Det finns alltid något som passar ihop med svart! Det är också viktigt att hitta ett material du är nöjd med – satin och brokad är en bra början, men om du vill ha en mer extrem och iögonenfallande look kan du med fördel prova vinyl eller läder! Allt handlar om vad du är bekväm med. Oroa dig inte – där en korsett säljs, säljs vanligtvis flera. Du kan alltid utöka garderoben!

För det andra, hitta rätt passform.
Korsetter, åtminstone den bra sorten med ben av stål, säljs vanligtvis inte i standardstorlekarna small, medium och large. De utgår från midjemått, så du bör ta ditt naturliga midjemått och dra bort 5 – 10 centimeter. Korsetter ska vara lite öppna baktill, så om du kan stänga din utan problem innebär det att du bör köpa en mindre storlek! Det ska vara tight, men du ska ändå kunna andas (fast det är en mycket lustig känsla att gäspa i en korsett, eftersom magen inte kan expandera lika mycket som vanligt och därmed gör det nästan omöjligt att dra in så mycket luft som annars).

För det tredje, planera din klädsel.
Inget slår känslan av en perfekt klädsel. Det kräver dock lite planering, och du kommer behöva lägga ut hela din utstyrsel innan du kan börja klä på dig. Jag har lärt mig den läxan den hårda vägen, och nu följer jag reglerna till punkt och pricka.

För det sista, snöra den ordentligt.
Det är inte som att knyta en tennissko, så du kommer behöva kontrollera att du hanterat snörningen ordentligt. Det vanligaste är att man snörar korsetten nerifrån och upp, där banden knyts åt vid midjans smalaste punkt. För att verkligen göra dig smalare bör rosettens översta ögla göra korsettens rumpa smalare, och den nedre öglan bör ta hand om överdelen. Det finns även andra sätt att snöra åt korsetten, och du kan behöva ändra tillvägagångssätt om du till exempel bär korsetten under en klänning och inte vill visa upp snörningen. Hur du än gör kommer en ordentlig snörning säkerställa att din korsett är tight och ser otrolig ut.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login