Mode | Här är sommarens solglasögontrender

Av den 10 april, 2015

Sommarens solglasögonmode hämtar inspiration från 60- och 70-talets Hollywood med rundade och kattögonformade bågar. Tänk Audrey Hepburn och Marilyn Monroe och addera klara eller transparenta färger så är looken komplett.

Vi kommer att se allt fler vågade glasögonstilar på stranden i sommar och mindre av den svarta standardbågen, säger Helen Hjertberg, diplomerad glasögonstylist på Synoptik.

Den starka trenden med 60- och 70-talsmode håller i sig och ger en skön retrostil som har hämtat inspiration från Hollywoodikoner som Audrey Hepburn och Marilyn Monroe. Kattögonformade och helrunda bågar i klara eller transparenta färger är hetast – ett spännande möte mellan romantik och vintage. Lägg till ett gradalglas som är mörkt upptill och ljust nertill för att få en snygg detalj till solglasögonen.

En nyhet från Synoptik är Prego by Karen Simonsen, ett exklusivt designsamarbete med den danska stjärndesignern med samma namn. Simonsen som också utgör ena halvan av designduon; Munthe plus Simonsen, har skapat en kollektion som andas lyx med industriella referenser och har inspirerats av råa material som glas, sten och trä.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login