Lokalt | Hållbart mode i ny tävling

Av den 30 januari, 2016

Nu startar KappAhl Sustainable Design Contest, en tävling för mode- och textilstudenter som vill vara med och utveckla framtidens hållbara designlösningar.

Tävlingen är en del av KappAhls bidrag till att utveckla arbetssätt för hållbar design och tillverkning, förklarar designchef Paul Laing.

Över 80 procent av en produkts miljöpåverkan avgörs vid ritbordet. Detta gör hållbar design till ett område med stor potential och gott om plats för experimentlusta och kreativa idéer. KappAhl utlyser därför designtävlingen KappAhl Sustainable Design Contest för designstudenter inom textil och mode i Sverige, Finland, Norge och Polen.

Juryn består av modeprofilen Emilia de Poret, Kate Goldsworthy som är doktor vid Textiles of Environment Design (TED) i London, KappAhls designchef Paul Laing, KappAhls designer Karin Verdoes och Eva Kindgren de Boer, hållbarhetschef för KappAhls produktion.

KappAhl Sustainable Design Contest pågår 25 januari till 17 mars 2016. Vinnaren får omsätta sin idé i praktiken tillsammans med KappAhls designers och dessutom åka på en resa med temat hållbar produktion till något av KappAhls produktionsländer.

Så här gör du…

Läs först våra tävlingsvillkor >>

Ladda upp ditt tävlingsbidrag via formuläret och bifoga följande:

  • Skisser eller foton där du presenterar din idé, max tre A4-sidor (pdf-format).
  • Max en A4-sida (pdf-format) där du förklarar din idé och tanke i text. Vad är det som är hållbart? Hur kan din idé bidra till en bättre och mer hållbar designprocess?
  • Ditt cv på en A4-sida (pdf-format).
  • All text behöver vara på engelska eller svenska.
  1. Fyll i dina kontaktuppgifter via formuläret.
  2. Bifoga dina pdf-filer. (max 10 MB)
  3. Tryck på ”Skicka”.
  4. Du får en bekräftelse i din e-post att ansökan kommit fram till oss.

Till formuläret »

Vid frågor kontakta designcontest@kappahl.com

Läs om tävlingen här >>

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login