Mode | 5 tips för att ordna den bästa balen någonsin

Av den 15 maj, 2016

1. Bestäm ett tema
Den förmodligen roligaste delen av hela tillställningen är att planera ett tema. Detta låter dig vara kreativ och innovativ, och fokusera på personliga detaljer som symboliserar er årskurs. De bästa idéerna kommer från ett stort utbud åsikter, så låt alla vara med och tycka till!

2. Hitta rätt plats
Läget är viktigt. Att få all viktig information av professionella festplanerare är mycket enklare, och dessutom mer effektivt! Det kan vara allt från en bankettsal till en källare, så länge det finns utrymme nog för alla era gäster. Se till att ni har koll på allt som ingår (eller inte ingår) när ni bokar, så att ni inte råkar ut för obehagliga överraskningar på er speciella afton!

3. Mat
En fest är ingen fest utan god mat!

Bestäm först om ni ska ha en sittande middag, en buffé, eller bara plockmat. Matstationer med olika utbud är ett nytt och populärt sätt att servera mat.

När ni har beslutat er kan ni planera menyn utifrån det valda temat, för att ge det en extra kreativ känsla. Kom ihåg att ta hänsyn till eventuella allergier!

Om ni anställer en cateringfirma kan de besvara frågor rörande kvantitet, stil, etcetera.

4. Biljetter
Såvida festen inte är gratis behöver ni förmodligen ta betalt för biljetterna.

Skapa en budget så att ni går jämnt upp, men se till att utgifterna är resonliga och att dina klasskamrater därmed får betala en rimlig summa för biljetterna. Det är viktigt att skilja på de fasta kostnaderna och de rörliga kostnaderna. Var extra noga med de fasta kostnaderna så att allt faktiskt löser sig i slutändan.

Det är en bra idé att marknadsföra och sälja biljetter i förväg, så att ni effektivt kan planera hur mycket utrymme, mat och annan logistik ni behöver. När era klasskamrater har en uppfattning om biljettpriset kan de dessutom få en bättre idé om hur mycket de kan spendera på transport, klänningar, blommor, etcetera.

5. Tillställningen (Logistik)
Lägg upp en plan för kvällen. Du bör ha en timbaserad lista med kvällens planer, och denna ska innehålla ankomsttider för personalen (catering, DJ, florist etcetera), middagen, när dansen ska börja, säkerhetspersonal, festfixare, och städning.

Det här är kanske det viktigaste med hela tillställningen, så att anställa en kvalificerad festfixare kan minska elevernas stress.

Mode & Skönhet | Bal
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login