Mistra Future Fashion erbjuder 60 000 euro

Av den 18 september, 2016

Nu efterfrågas nya idéer som bidrar till ett systemskifte av modeindustrin som gör den cirkulär och mer hållbar. 60 000 € erbjuds till projekt som medför förändring.

Klockan tickar för den förändring som behövs för att göra modeindustrin hållbar. Just nu, runt om i världen, sker arbetet med att hitta banbrytande sätt för att nå förändring. Framstående forskare är engagerade med stöd av ledande modeföretag. För att ytterligare utöka forskningen är detta en utlysning för banbrytande idéer som är värda att satsa mer på! Mistra Future Fashion erbjuder 60 000 € för att stödja nya idéer för att forskningen ska nå förändring.

Mistra Future Fashion är ett av världens största forskningsprogram och består av ett konsortium av forskare och aktörer från modebranschen som alla agerar mot förändring – hur man designar för en cirkulär ekonomi, hur man kan främja en mer hållbar cirkulär leverantörskedja, hur man får användaren att agera hållbart och hur man ökar återvinningen. Vi efterlyser nu ytterligare nya idéer och partners som kan stärka oss på vår resa mot att möjliggöra ett systemskifte i modeindustrin.

Fokusområden som prioriteras är ”Digitalisering”, ”Implementation” och ”Uppskalning av tjänster”. Ansökningstiden börjar idag och slutar den 30 november 2016. Läs mer.

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login