Mishka Henners utställning Counter intelligence kommer till Örebro konsthall

Av den 24 februari, 2017

Mishka Henner är en belgisk konstnär som bor och arbetar i engelska Manchester, utställningsnamnet Counter intelligence är en ordlek där han anspelar på det underrättelsearbete som stater gör och den raka översättningen vilket blir motsatsen till intelligens eller helt enkelt dumhet.

Misha ser datorskärmen som tjugohundratalets målarduk eller skrivark och han jobbar mycket med dagens stora ström av bilder och annan media, han har tidigare studerat Sociologi vilket man kan se i många av hans verk som ofta handlar om det större sammanhanget.

Utställningen är en sammanställning av flera verk där bland andra ”No Man´s Land” där han följer den spanska sexhandeln på landsbygden via Google street view och Feed lots vilket består av satellitbilder på nötkreatursfabriker i USA båda rönt stor uppmärksamhet.

Verken som är med i utställningen är framför allt en forskningsresa i hur man kan använda sig av internet för att skapa konst. De handlar också om skala, volym och om det går att använda internet som ett verktyg för att skapa verk som belyser geopolitiska frågor med fokus på det sociala.

Detta är Mishkas första egna utställning i Sverige, även om han tidigare haft verk utställda på bland annat Hasselbladstiftelse.

På frågan om vilka som han tycker skall gå och se utställningen så svarar han att han gör verk som alla skall kunna gilla, utställningen har premiär den 25/2 på Örebro Konsthall klockan 12:00 till 16:00 och på går fram till den 2/4.

Intervju med Mishka Henner.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login