Mio är störst på sängar i Sverige

Av den 3 april, 2018

Färsk GFK-data visar att Mio befäster sin position som marknadsledande på sängar i Sverige, ett resultat av att Mio nu växlar upp för att nå sitt mål att bli störst på möbler i Sverige 2022.

Det är ett medvetet arbete som har gjorts sedan 2010 där Mio har gått från att sälja sängar för 80 miljoner kronor på ett år till att nu sälja för 1,6 miljarder kronor under samma tidsperiod.

– Allt bottnar i att ha rätt produkt till rätt erbjudande på rätt tid och plats. Vi har gjort stora investeringar i vår kommunikation, men också lagt mycket energi på butikslyft och utbildningar – allt för att hjälpa kunden rätt i ett av de största och viktigaste möbelköp som görs, säger vd Björn Lindblad.

Mio utsågs i december även återigen till bäst i test av Testfakta för sin kontinentalsäng Cape Farewell från producenten Carpe Diem beds. Något som Mio anser vara ett bevis på att sortimentsarbetet utförs på bästa sätt.

– Att vi behåller och stärker positionen som störst på sängar i Sverige är en viktig byggsten i arbetet mot vårt mål att bli störst på möbler i Sverige 2022, fortsätter Björn.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login