Minttu Twist Karamel en alkoholsvagare shot med potential

Av den 22 september, 2019

Minttu lanserade ytterligare en smak i sin produktserie Minttu Twist nämligen Karamel, en sådan flaska letade sig in på kontoret och den har vi testat denna gång.

För mig är Minttu en shot starkt förknippad med finlandskryssningar både att dricka ombord men framför allt någonting man alltid skulle köpa med hem. Den nya varianten Minttu Twist är ganska mycket alkoholsvagare än originalet då den endast ligger på 16%, det r inga fel med det och jag förespråkar gärna lågalkoholvarianter om de håller måttet.

Doften är en blandning mellan fudge och mint, en ganska tillbakahållen doft kan jag tycka när vi talar om den här typen av produkter. Smaken är även den mer tillbakahållen och inte lika söt som originalet och vid första sippen så tycker jag att den känns lite blaskig, men sen kommer mintsmaken och man känner igen sig även om det inte är lika stark. Efter mintsmaken kommer en mjuk och fin gräddkola smak som är riktigt behaglig.

Jag tycker att denna något svagare shot fungerar bra och även om den inte är lika söt som originalet så tror jag inte att jag skulle kunna dricka särskilt innan det blev för sött, dock så är det en shot jag skulle kunna tänka mig dricka om jag ville ha en godisshot.

Minttu Twist Karamel
Arikelnummer: 82550
Alkoholhalt: 16,0%
Pris: 149 kr för 50cl

Minttu Twist Karamel får hela…

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Minttu Twist Karamel en alkoholsvagare shot med potential
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login