Minibaren – inget för svenskarna

Av den 1 december, 2018

Den klassiska minibaren som vi ofta finner på våra hotellrum under semestern är ett uppskattat inslag för många hotellgästande turister. Dock inte för svenskarna. Enligt en ny undersökning från hotell- och resesöksajten momondo.se är den klassiska minibaren inte alls av vikt när det ställs mot andra erbjudanden vid val av hotell.

Att ta sig en liten drink på hotellbalkongen från minibarens utbud är inte vanligt bland de svenska turisterna, i alla fall inte längre om man skall tolka en ny undersökning gjord av momondo.se. Momondos undersökning visar att så få som sex procent av svenskarna uppger förekomsten av minibar som ett viktigt inslag när man väljer hotell, det står i stor kontrast till de allra flesta nationaliteter.

Exempelvis uppger mer än varannan brasilianare att minibaren är en av de mest väsentliga inslagen att värdera när det kommer till val av hotell. Sverige, tillsammans med de övriga nordiska länderna, hamnar längst ner på listan över de som sätter ett värde på minibaren, bara japanerna värderar minibaren ännu mindre.

Förekomsten av just minibar är faktiskt en av de frågor som vi ser stor skillnad på svaren beroende på nationalitet. Bland just svenskarna värderas det väldigt lågt och istället prioriteras att frukosten ingår i priset, samt om det finns gratis WI-FI, säger Carl Sundberg, svensk talesperson för momondo.

Topplista – de mest minibar-älskande länderna

LandAndel som svarar att minibar är av väsentlig vikt vid val av hotell.
1.Brasilien51 %
2.Indien22 %
3. Argentina17 %
4. Rumänien15 %
5. USA15 %

Bottenlista

22. Norge9 %         
23. Finland6 %
24. Danmark6 %
25. Sverige6 %
26. Japan3 %

Resa
Örebrogudiden

*Listan bygger på andel som listat minibar som svar på frågan ”Är några av följande funktioner väsentliga när du väljer ett hotell för semestern?” Frågan ställdes till de som i undersökningen uppgett att de vid tillfällen väljer hotell som boendeform på semestern.
Om undersökningen
Undersökningen är utförd av Cint på uppdrag av momondo, under perioden 9-17 januari 2018, bland 1 025 svenskar i åldrarna 18-65 år. Totalt har undersökningen genomförts bland 26 216 deltagare i 26 länder.
Alla siffror och citat är fria att använda vid publicering. Källa: http://www.momondo.se

You must be logged in to post a comment Login