Mimikry på vårturné 2020 kommer till Örebro

Av den 2 november, 2019

Mimikry är ett av Sveriges populäraste och mest streamade rock -och punkakter med 25 verksamma år i ryggen och mer än 1000 livespelningar på nacken. Bandet har över 100.000 unika Spotify-lyssnare per månad och människor över hela världen har streamat Mimikrys låtar mer än tjugo miljoner gånger.

”Grit” är namnet på Mimikrys senaste album och det är även ett ord som betyder drivkraft, karaktärsstyrka och jävlar anamma. Och detta begrepp känns otroligt passande då det varit nyckeln till bandets framgångar. Under de senaste två åren provade bandet på ett nytt grepp; att släppa en singel och musikvideo i månaden. Detta innebar en hård tidspress men erfarenheten var nyttig och efter 12 månader fanns det lika många låtar att samla på ett album. Detta blev just ”Grit”.

En av många höjdpunkter från albumet var covern på Timbuktus ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” som blev en viral hit. På covern gästades Mimikry av ingen mindre än Martin Westerstrand (LOK, Lillasyster). Däremot har alla låtar, musikvideos och månader av slit dragit sitt strå till stacken och gett Mimikry en ny och stor publik. Streamingstatistiken på Spotify talar sitt tydliga språk och bandets fanbase bara växer på sociala medier. Att omslaget till ”Grit” är tecknat av Jonas Darnell, känd för bland annat Herman Hedning, är ju i sig bara något coolt.

Under våren 2020 gör Mimikry ett antal nedsläpp för att träffa publiken igen. Går allt som det är tänkt, släpps första singeln från det kommande albumet under januari.

Mimikry består av: Hjalle Östman – sång, Mia Mästerbo – bas & sång, Anders Brandström – gitarr & sång, Johan Åsberg, – gitarr, Jonas ”Heavy” Stentäpp – trummor.”

Mimikry på vårturné 2020 kommer till Örebro Fredag 13 Mars 2020 för en konsert på Frimis.

Musik | Mimikry på vårturné 2020 kommer till Örebro
Örebroguiden

Källa Birds Will Sing For You Enterprises

You must be logged in to post a comment Login