Millennials on the Move – Svenskar reser för kärlek

Av den 4 mars, 2020
Arkivbild

Den senaste undersökningen från Hotels.com® visar att unga svenskar reser för att främja sina relationer och hitta evig kärlek.

Undersökningsserien, Millennials On The Move, som ger insikt i nordiska millennials resvanor, avslöjar att kärlek är en central del i svenskarnas prioriteringar när de reser. Nästan hälften (49%) av svenskarna säger att de föredrar att resa med sin partner mer än något annan, och en sjättedel (15%) uppger att den främsta anledningen till varför de reser är för att hitta den rätta.

Undersökningen visar även att unga svenska föräldrar lägger stor vikt vid att vårda sina relationer och föredrar att resa med sin partner (56%) snarare än sina barn (15%). Detta betyder inte nödvändigtvis att föräldrar inte vill resa med sina barn, men det indikerar att de är mån om att ta hand om relationen genom att investera i kvalitetstid med sin andra hälft – något som annars kan vara svårt att avsätta tid till i vardagen.

Men vart och hur hittar/främjar unga svenskar kärleken? För de flesta har den perfekta destinationen en vacker natur (54%), en rik matkultur (57%) och ett varmt klimat (42%). Dessa prioriteringar kan mycket väl vara anledningar till varför USA (29%), Australien (21%) och Japan (19%) rankas som de attraktivaste destinationerna bland svenskar. Alla tre länder uppfyller aptiten för fantastiska landskap, värme och god mat.

Simon Matthews från Hotels.com® Brand säger “Den senaste episoden av Millennials On The Move har visat att svenskar vårdar sina relationer genom att prioritera sin partner när de reser. Populariteten att resa med sin partner belyser värdet som svenskar lägger på kvalitetstid för att tillgodose behoven i en hälsosam relation. Det är också beundransvärt att över en tiondel medger att deras främsta anledning till att resa grundar sig i att hitta kärleken – en sagolik avslutning av den årliga upplagan av Millenniels On The Move.”.

  • Sökandet efter eviga kärleken: 15 procent av unga svenskar erkänner att den främsta anledningen till att de reser är för att hitta den rätta
  • Kvalitetstid: Unga svenska föräldrar föredrar att resa med sin partner snarare än sina barn
  • Söker efter kärleken internationellt: Destinationer högst upp på svenskarnas önskelista: USA, Australien och Japan

Resa | Millennials on the Move – Svenskar reser för kärlek
Örebroguiden

Källa Hotels.com

You must be logged in to post a comment Login