Mikael Wiehe kommer till Karlskoga och Flottfestivalen

Av den 25 maj, 2018
Foto: Felicia Malmström

Den 10 november 2017 kom studioalbumet ”Portvakten”, det första smakprovet fick vi redan i somras då singeln ”Släpp in mig” släpptes. 

Ännu en gång har Mikael Wiehe lyckats skriva en sång som träffar rakt in i samtiden. En sång som sätter fingret på en av tidens viktiga frågor och pekar på allas vårt ansvar och möjlighet till handling. En sång där han både bejakar sina musikaliska rötter och med hjälp av ett urval av Sveriges bästa musiker tar sitt musikaliska uttryck ett steg vidare.

Till titellåten ”Portvakten” gjordes en musikvideo med legenden Sven Wollter i huvudrollen.

Under våren har Mikael Wiehe gjort 11 utsålda föreställningar av ”…har du sett världen”, en musikföreställning om Malmö och Mikael Wiehe på Malmö Live. En stor satsning tillsammans med Nour El-Refai, Edda Magnason och Malmö symfoniorkester där vi följde Mikaels liv från 1952 och samtidigt Malmö stads förvandling fram till idag. För regin svarade Philip Zandén och med manus av Fredrik Ekelund.

I sommar tar Mikael gitarren och ger sig ut på en omfattande turné över hela Norden för att bjuda på ett urval från sin stora låtskatt.

Mikeal Wiehe kommer till Karlskoga, Flottfestivalen lördag 18 augusti.

Kultur & Musik | Karlskoga
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login