Mikael Ramel Band bjöd på en nostalgisk afton

Av den 24 april, 2018

Under söndagskvällen spelade Mikael Ramel Band på Närke Kulturbryggeri, det hela var en spelning i två set där det första setet bestod i att man spelade hela Mikaels debutalbum ”Till Dig” från 1972.

Det andra setet var mer blandat med allt från nya alster till låtar från 60 och 70talet. Det blev en skön kväll fylld med proggrock och improvisationer, Mikael har nog mer improviserade partier i sin musik än de flesta proggare brukar ha. Detta utan att det hela blir för jazzigt vilket annars är en viss risk.

En relativt stor och mycket entusiastisk publik som hade samlats på Nerike Kulturbryggeri för att se bandet med Mikael i spetsen, det är riktigt vassa musiker han har med sig och det hörs. Nerike kulturbryggeri har börjat att arrangera en hel del musikspelningar och det tycker jag är roligt, lokalen de har är dessutom charmig och passar för lite mer intima spelningar.

Mikael Ramel var i högform under kvällen, han berättar mellan låtarna små anekdoter om hur de blivit till eller om personerna de handlar om. Det hela blev en riktigt trevlig söndagskväll med mycket skön musik.

Mikael Ramel Band får hela…

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login