Mia Parnevik lanserar viner med Fetzer Vineyards

Av den 2 november, 2016

En dröm som blev verklighet. Den 9 november lanseras RED by Parnevik Zinfandel och WHITE by Parnevik Chardonnay i Systembolagets beställningssortiment. Vinerna kommer från kaliforniska Fetzer Vineyards, pionjärer inom hållbar vinproduktion och USA:s första koldioxidneutrala vineri.

”När min man Jesper spelade på PGA-touren brukade hela familjen åka på långa road trips i Kalifornien” säger Mia Parnevik. ”Redan första gången jag besökte Mendocino-dalen förälskade jag mig i de vackra landskapen med böljande kullar, vild natur och vidsträckta vingårdar.” Tanken på ett eget vin började växa fram hos Mia och nu har drömmen äntligen blivit verklighet. ”Tillsammans med min man och de skickliga vinmakarna på Fetzer Vineyards har jag tagit fram två viner för både fest och vardag, alla de små stunder du vill förhöja till något extra. Varför krångla till det? Vi kallar vinerna kort och gott för RED by Parnevik och WHITE by Parnevik.”

RED by Parnevik är en Zinfandel i den elegantare skolan, välbalanserad med återhållen sötma, mjuka tanniner och en hint av rostad ek. Vinet är intensivt rött och bjuder på aromer av svarta körsbär, blåbär och björnbär. Smaken domineras av mogna mörka bär och avrundas med en touch av vanilj. RED by Parnevik passar fint till grillade revbensspjäll, lammlägg eller entrecôte.
Art.nr. 70776
Pris: 99 kr

WHITE by Parnevik Chardonnay är fullmatad med aromer av tropisk frukt och aprikos, precis som man förväntar sig av ett vin från soliga Kalifornien. Svalkande havsbrisar har bevarat friskhet i druvorna och i paletten finns även syrliga äpplen och gula päron. Vinet har en lätt kryddighet från ek, som gör det till ett utmärkt matvin. Prova till rätter på ljust kött eller fisk med rotsaker eller avnjut med blandade tilltugg hemma i soffan.
Art.nr. 72936
Pris: 99 kr

Fetzer Vineyards grundades 1968 av Barney Fetzer, en man som var före sin tid inom hållbart tänkande och Fetzer ses i dag som pionjärer inom hållbar vinproduktion. Arbetet på vingårdarna genomsyras av ”earth first”-filosofin, d.v.s. att det som är bra för vår jord också är bra för druvorna. Allt restvatten från produktionen renas med naturliga biofilter och, som första vineri i USA, är Fetzer Vineyards certifierade som koldioxidneutrala av Natural Capital Partners.

Druvorna till RED och WHITE kommer från Fetzers vingårdar i Mendocino County, nära Kaliforniens norra kust. Platsen är idealisk för vinodling, med torra och varma somrar, svalkande dimmor från Stilla havet, rika jordar och en stor mångfald av djur och växtlighet. Stora temperaturskillnader mellan dag och natt förlänger mognadsprocessen och bidrar till en hög koncentration av både färg och smak i druvorna.

RED och WHITE by Parnevik kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment i Örebro från och med den 9 november.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login