Mest sol för pengarna – hit ska du resa just nu

Av den 11 maj, 2018
Skiathos - en av årets mest populära grekiska öar

Efter en lång och kall vinter drömmer många svenskar om varmare temperaturer, och nu är det verkligen fyndläge på resor till solen. För de som inte behöver ta hänsyn till skolans terminer finns ett stort utbud resor till prisvärda destinationer i södra Europa. Ticket tipsar om vilka resmål som gäller för mest sol för pengarna.

En kall, lång och seg vinter har satt sina spår. Även om värmen långsamt börjar våga sig tillbaka så har den sena våren inte bjudit på många dagar med sol och temperaturer att skryta om – och svenska resenärer kickstartar gärna sommarkänslorna med att möta solen på sydligare breddgrader.

Just nu går det att få riktigt bra resor till mycket låga priser. De resenärer som inte behöver förhålla sig till skolloven och som har möjlighet att ta ledigt från jobbet såhär innan sommarsemestern kan verkligen göra riktiga fynd, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Fyndläge på charter
För den som har möjlighet att resa inom de närmaste två veckorna finns det många resor för under 2 000 kr per person att välja bland. Grekland är ett av de hetaste semesterländerna just nu, och hit går många prisvärda charterresor de kommande veckorna. Klassiker som Kreta, Kos och Rhodos är mycket populära men fler och fler svenska resenärer får upp ögonen även för mindre öar som Kefalonia, Skopelos och Skiathos.

Förutom Grekland är även Turkiet ett mycket prisvärt semesterland just nu. Turkiet håller på att återhämta sig efter de senaste årens bokningsdipp och fler och fler turister börjar hitta tillbaka. Det mest populära turkiska resmålet just nu är Antalyakusten med Alanya och Side i spetsen. Turkiet är inte bara hett i vår, landet är även tillbaka som ett av sommarens mest populära semesterländer. För den som vill upptäcka – eller kanske återupptäcka – Turkiet finns det, om resan kan ske inom en snar framtid, alltså ingen anledning att vänta.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login