Mer musik och möten i sommar

Av den 15 maj, 2018
Sommarscen på två olika torg i sommar!

– Vi jobbar för en levande, trygg och attraktiv stadskärna där alla känner sig välkomna och, Sommarscen är ett exempel på ett event som är tänkt att locka fler människor att mötas och uppleva stadskärnan utan att man måste ha en välfylld plånbok, säger Stina Storm VD City Örebro.

Det första tillfället är onsdagen den 11 juli på Järntorget: Denna gång bjuder vi in till en 50-tals retro-inspirerad Sommarscen med artisterna: 

Fröken Elvis, ett band med fem kvinnliga artister som tolkar Elvis på svenska som skapar en begåvad blandning av rock och svensk vispop med akustisk prägel, energi och skönsång. 

The Vanjas, ett av Sveriges bästa liveband landar på Järntorget, något ingen vill missa.

Denna kväll kommer Järntorget att leva upp alldeles extra och får vi som vi vill kommer våra medlemmar och samarbetspartners att haka på och stärka upp torget denna eftermiddag med kompletterande erbjudanden och upplevelser, säger Nina Dahlström, Eventansvarig på City Örebro.

Onsdagen den 25 juli kommer Stortorget att leva upp med Mellotema och fokus på den yngre publiken. Vid detta tillfälle är vi glada att vi gästas av Sigrid Bernson som tog sig till andra chansen i Melodifestivalen, men som kanske fortfarande är mest känd som dansaren i Let´s Dance. En av Örebros lokala favoritartister Ellen Hagerius kommer också. Ellen spelas flitigt i Sveriges Radio och för oss örebroare är hon kanske mest känd för att ha skrivit den officiella örebrolåten.

Sist men inte minst kommer hiphop gruppen Pura Vida som man även kan lyssna på under Marknadsaftons scen den 7 juni då P4 nästa gästar Stortorgets scen.

Vi hoppas på mycket folk i alla åldrar, men vi räknar med en betydligt yngre publik denna gång och vi kommer att satsa på lite kringaktiviteter för denna målgrupp. 

De senaste två åren har City Örebros event Sommarscen gästat Stallbacken, men i år tar vi klivet ut på allmän torgyta igen, närmare bestämt vid två olika tillfällen och på två olika torg med två helt olika musikgenrer!

Stallbackens scen fortsätter, men utan vårt stöd i år då vi behöver lägga fokus på att stärka samarbetet mellan krögare och butiker runt Järntorget och Stortorget, säger Nina Dahlström, Eventansvarig på City Örebro avslutningsvis.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login