Mer än 50 år av rockpoesi – Anders F till Örebro

Av den 7 maj, 2018
Fotograf: Carina Hedlund

På torsdag 10 maj kommer legendaren Anders F Rönnblom med sitt band till stadsträdgården i Örebro!

”Jag har jobbat och känt Anders F R Rönnblom i många år. Han blir bara bättre och bättre för varje år. Hans senaste skiva är helt fenomenal. Den här gången har han dessutom med sig ett av landets grymmaste kompband. Jag ser jättemycket fram emot att se Sveriges coolaste rockpoet igen. Det här vill ni inte missa”, säger arrangören och vännen Björn Wallgren från Kulturaktiebolaget.

En karriär, två epoker
Under den ”1:a F-epoken” mellan åren 1965 och 1994 publicerades runt 250 stycken kompositioner fördelade på 17 LP- och CD-skivor, en EP och några singlar. Det resulterade i tre listframgångar – Jag Kysste Henne Våldsamt, Europa Brinner och den legendariska jullåten Det Är Inte Snön Som Faller. 70-talets vispop växlade för AFR in på både folkrock, punk, reggae och synth innan 80-talet var slut – till och med altcountry när 90-talet började. Kasten mellan genrerna och intryck från olika stilar betydde att det fanns en bred grund att bygga ny musik på när den “2:a F-epoken” startade 2004, efter tio års vilopaus från musik. En epok minst lika kreativ som den första och kanske ännu bättre mottagen av musikrecensenterna.De senaste produktionerna, F-Trilogin, vinyl-LP:n Historien Ligger Framför Oss och CD/DVD-boxen Freak Show har fått översvallande recensioner.

“Jag frågar mig själv igen hur i hela fridens namn Anders F. Rönnblom kan hålla en så rask utgivningstakt på en så hög kvalitetsnivå så pass sent i karriären”
– Peter Sjöblom, MonoMagasin

KOMEDIA fyller 40 år. ANDERS F släpper 3 skivor på 2 CD i 1 exklusiv box.
2018 är det 40 år sedan Komedia kom. Det firar Anders F med att i sommar släppa en dubbel-CD i begränsad upplaga, med skivorna Det Hysteriska Draget och Komedia – En Tripp Nerför Tarschan Boulevad. Två exceptionella skivor som gavs ut på dansbandsbolaget Tyfon 1977 och 1978. Samlingsutgåvan har fått titeln Det Hysteriska Draget Nerför Tarschan Boulevard, som egentligen var tänkt som den ursprungliga titeln innan projektet delades upp på två olika LP-produktioner. Dessutom ingår bonusprojektet Garagesekvenser, 15 hittills outgivna låtar från 1974-78. Några av F:ets absoluta favoriter som sparats i alla år, men som nu äntligen har blivit inspelade och släppta.

Torsdag 10 maj kommer Anders F med band till Stadsträdgården!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login