Melloaktuella Anna Bergendahl sjunger på Önskekonserten i Örebro Stadspark

Av den 8 mars, 2019

Örebrokompaniet, NA och Svenska Kammarorkestern arrangerar gemensamt för andra året det publika evenemanget ”Önskekonserten”. Konserten spelas den 17 augusti på Stadsparken-scenen och kommer vara kostnadsfri och öppen för alla, i syfte att göra klassisk musik mer tillgänglig. 

Melodifestivalaktuella Anna Bergendahl blir den ena av årets artister Svenska Kammarorkestern uppträder med. Anna studerar till läkare i Örebro och har därmed en lokal förankring till staden. 2018 års konsert drog en publik på nästan 6 000 personer, det var vackert väder och stämningsfullt. Målsättningen är att öka publiksiffran och få ännu fler att passa på att njuta av Stadsparken, Wadköping och ”Önskekonserten”.

”Med Anna Bergendahl som gästartist har årets upplaga av ”Önskekonserten” alla förutsättningar att bli en publikfest. Mötet mellan Svenska Kammarorkestern och Anna blir spännande att höra och se. Det här kan bli sommarens största konsert i Örebro. Förra året kom 6 000. Hur många kommer i år?” säger Anders Nilsson, chefredaktör på NA 

Det är inte bara Anna utan även artisten Loney Dear som kommer ackompanjeras av orkestern. Loney Dear heter egentligen Emil Svanängen och är en skicklig musiker och kompositör som blandar rik folkmusik med drömsk pop och rytmisk r’n’b. Det blir en unik upplevelse med två unga, duktiga artister på uppgång.

Via NA presenteras under våren ett antal musikaliska verk var läsarna ges möjlighet att rösta fram vilka stycken som ska spelas under ”Önskekonserten”. De verk som får flest röster kommer att framföras under konserten. Röstningen påbörjas under april månad. Temat för årets konsert är ”Magi”.

”Musik är magiskt. Tonerna förtrollar oss till en annan värld. I Stadsparkens grönska med himlen som tak kommer vi skapa en magisk stund”, säger Gregor Zubicky, konstnärlig chef, Svenska Kammarorkestern Örebro.

Det händer mer saker i Stadsparken under helgen vecka 33. För femte året i rad arrangeras Wadköpings Matmarknad av Richard Ekbom och David Lindqvist den 17-18 augusti. Nytt för i år är att evenemanget utökas med ”Wadköpings Dryckesmarknad”, ett samarrangemang med Restaurang Stadsträdgården och Hasse Skog, innehållande allt från provsmakning av dryck till live-konserter.

”Vi är jätteglada att ”Önskekonserten” ligger samtidigt som Matmarknaden så vi hjälps åt att fylla Stadsparken. Marknaden har vuxit otroligt de här fem åren och vi ser fram emot ytterligare fem år”. Minst!”, säger Richard Ekbom, arrangör, Wadköpings Matmarknad.

Hela helgen blir ett tillfälle för både besökare och örebroare att lära känna staden bättre genom att provsmaka lokala produkter, njuta av musik och möta människor i Örebros trevliga miljöer. Precis som förra året inleds ”Önskekonserten” med en barnkonsert.

Musik | Melloaktuella Anna Bergendahl sjunger på Önskekonserten i Örebro Stadspark
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login