Melankolisk tyngd av Tom Valhjärta

Av den 22 juni, 2018

Tom Valhjärta spelar musik som rör sig i Indiefolk genren och de är aktuella med skivan ”Séance” som lovar mycket inför framtiden.  I onsdags spelade de på Frimis klubbscen som har en väldigt mysig atmosfär och en stor skara fans hade samlats.

Tom Valhjärta ger ett mycket sympatiskt intryck när de äntrar scenen och deras melankoliska sound griper tag i en direkt när spelningen börjar. Deras musik förmedlar starka känslor som framförs på ett äkta sätt av skickliga musiker och jag blev väldigt imponerad av bandets. gitarrspel med imponerande solon.

En av de inledande låtarna ”Séans” har en väldigt vacker melodi, bra refräng och framförs med stor inlevelse som skapar en vemodig känslosam stämning. Publiken är mer än entusiastiska under hela konserten och är fångade från första låten av bandet. Toms humoristiska och varma mellansnack med publiken är underhållande.

Tempot skruvas upp med låten ”Lightning” som har lite country influenser och är min favorit under kvällens spelning. Låtmaterialet är varierat och genomarbetat med jämn kvalité som gör att man behåller entusiasmen under hela konserten som blir till en riktigt angenäm upplevelse. Tom Valhjärta gör sig riktigt bra live även om scenspråket är minimalistiskt utan överraskningar.

Tom Valhjärta levererade en stark melankolisk musikupplevelse som verkligen lovar gott inför framtiden.

Tom Valhjärta And The Echo Detour får hela…

Bilder från spelningen.

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Tom Valhjärta And The Echo Detour
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login