Medeltidsmarknad i Wadköping

Av den 3 juli, 2018

Kom och upplev en riktig medeltidsmarknad! Hantverkare, riddarspel, vild stuntshow med ridande kosacker, lekfält och aktiviteter för barn, musik, mat, rustningsprovning, medeltida lajv, pilbågsskytte, magikern Arkadia med draken Sötnos, träkarusell och mycket mer.

Marknaden pågår fredag 6 juli–söndag 8 juli.

Riddarshow
Riddarna är tillbaka med en fartfylld och spännande show. Kung Magnus Eriksson och drottning Blanka bjuder in till tornerspel för att utse en ny länsherre till Örebro försvargsborg och slott! Tappra riddare, prinsessor, amazoner och kosacker kommer att komma från när och fjärran för att strida om det ärofyllda och åtråvärda uppdraget.

Jemtlandicums tornerspel är fartfyllda och färgsprakande familjeföreställningar innehållande stort underhållsvärde och mycket publikfrieri. Riddarna lägger stor vikt vid att visa sin skicklighet till häst och vapenhantering medan de humoristiska gycklarna lockar till skratt.

Vild stuntshow med ridande Kosacker
Endast i Wadköping – i år har vi äran att presentera en fantastisk föreställning med världsmästarna Oleg Lurchyshyn och hans kosacker. En föreställning du sent kommer att glömma. Ridande, hoppande och fäktande på hästryggen kommer de att bjuda på en häpnadsväckande föreställning.

Alkemisten Arkadia Trismegistus
Arkadia demonstrerar sitt mirakelelixir Alltinktur i en fartfylld show som passar såväl stor som liten där magiska och alkemiska experiment avlöser varandra i ett högt tempo. Barn och vuxna spelar en aktiv roll genom hela showen. I år vann Arkadia svenska mästerskapet i trolleri. Han kan härmed tituleras som ”Svensk Mästare i komisk magi och Grand Prix vinnare i Scenmagi” samt ”Svensk Mästare i Barntrolleri”.

Draken Sötnos
Har du sett en drake? Nu har du chansen! Arkadia rider runt på sin skönhet Sötnos. En rytande drake som är nyfiken på barn och allt som händer på marknaden.

Medeltida lajv mellan kl. 13–16
En missionär återvänder till Örebro efter många år i andra länder. Med sig bär missionären många kunskaper men också en mörk hemlighet. Missionärens hemlighet är ett spännande lajv där nutid blandas med ett medeltida Örebro i jakten på kunskap och mystiska hemligheter. Hjälp missionären att sprida kunskap och lösa gåtorna.

Lajvet är utformat för dig mellan 7 till 11 år och barnen får vara med i allt ifrån 5 minuter till alla tre timmar.

Arrangör: Lajvverkstaden

Robin Hood-teater
Något står inte rätt till i Sherwoodskogen. Det rycktas att Robin Hood har blivit tillfångatagen av den elake Prins John. Marion försöker samla ett gäng som ska befria honom och störta prinsen, men hur ska det gå till? Följ med på ett spännande äventyr i Wadköping. Det blir en fartfylld musikalisk föreställning med de kända karaktärerna från legenden om Robin Hood.

Medeltida läger
Hur levde man i ett läger? Vad hade man för utrustning? Hur lagade man mat? Besök gärna vårt läger med fina paviljonger. Vill du delta i lägret och har egen paviljong? Eller kanske er förening vill delta och förgylla lägret? Hör gärna av er och berätta vad ni kan bidra med.

Glade Galtens aktivitetsfält
Med träkarusell, pilbågsskytte, yxkastning, skjuta med en stor blida, musroulett och svärdstest kan barn och vuxna leka och utmana varandra mot en liten slant.

Stort lekfält för barn
I år är gräsmattan full med olika aktiviteter att leka, klura och kämpa i. Med labyrint, hinderbana, tornerspels bana, käpphästar, trähästar, kämpalekar och knep & knåp kan barnen leka fritt i timtal. Här får de använda sin list, fantasi och kämparanda i olika grenar.

Missa inte Medeltidsmarknaden i Wadköping, marknaden pågår fredag 6 juli–söndag 8 juli.

Kultur & Musik | Medeltidsmarknaden 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login