Medeltidsmarknad i Wadköping

Av den 27 juni, 2019
Den 28-30 juni är det medeltidsmarknad i Wadköping. Foto: Anna Matiros.

Kom och upplev tre dagar av en riktig medeltidsmarknad! Hantverkare, riddarspel, lekfält och aktiviteter för barn, musik, mat, rustningsprovning, medeltida lajv, pilbågsskytte, sagor och galna upptåg med gycklarna från Gycklarkompaniet, träkarusell och mycket mer. Marknaden pågår fredag 28 juni till söndag 30 juni.

Riddarshow
Riddarna är tillbaka med en fartfylld och spännande show. Kung Magnus Eriksson och drottning Blanka bjuder in till tornerspel för att utse en ny länsherre till Örebro försvarsborg och slott! Tappra riddare, prinsessor, amazoner och kosacker kommer att komma från när och fjärran för att strida om det ärofyllda och åtråvärda uppdraget.

Jemtlandicums tornerspel är fartfyllda och färgsprakande familjeföreställningar, innehållande stort underhållsvärde och mycket publikfrieri. Riddarna lägger stor vikt vid att visa sin skicklighet till häst och vapenhantering medan de humoristiska gycklarna lockar till skratt.

Gycklarkompaniet (Bastardus SaNs)
Med roliga föreställningar, galna upptåg och gyckel får de publiken skratta sig hesa!

Medeltida lajv
En missionär återvänder till Örebro efter många år i andra länder. Med sig bär missionären många kunskaper, men också en mörk hemlighet. Missionärens hemlighet är ett spännande lajv där nutid blandas med ett medeltida Örebro i jakten på kunskap och mystiska hemligheter. Hjälp missionären att sprida kunskap och lösa gåtorna! Lajvet är utformat för dig mellan 7 till 11 år och barnen får vara med i allt från 5 minuter till alla tre timmar. Arrangör: LajvVerkstaden.

Robin Hood
Robin Hood och hans vänner från Sherwood smyger omkring i Wadköping och letar efter orättvisor.

Medeltida läger
Hur levde man i ett läger? Vad hade man för utrustning? Hur lagade man mat? Besök gärna vårt läger med fina paviljonger. Vill du delta i lägret och har egen paviljong? Eller kanske er förening vill delta och förgylla lägret? Hör gärna av er och berätta vad ni kan bidra med.

Glade Galtens aktivitetsfält
Med träkarusell, pilbågsskytte, yxkastning, skjuta med en stor blida, musroulett och svärdstest kan barn och vuxna leka och utmana varandra mot en liten slant.

Stort lekfält för barn
I år är gräsmattan full med olika aktiviteter att leka, klura och kämpa i. Med labyrint, hinderbana, tornerspels-bana, käpphästar, trähästar, kämpalekar och knep & knåp kan barnen leka fritt i timtal. Här får de använda sin list, fantasi och kämparanda i olika grenar

Tid: 28-29 juni kl. 11-18 och 30 juni kl. 11-17
Plats: Wadköping, Örebro

Nöje | Medeltidsmarknad i Wadköping
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login