Meadow Creek spelar live på Naturens hus

Av den 29 maj, 2019

Fredagen den 31 Maj kommer duon ”Meadow Creek” till Naturens hus fören livespelning.

Duon ”Meadow Creek”består av det äkta paret Linda och Peter Dahl från Degerfors. 
Linda är sångerska och låtskrivare som fick sitt första skivkontrakt som 17-åring då hon sjöng i tjejbandet ”Angel” . Några år senare fick bandet en superhit med låten ”Sommaren i city” som blivit en svensk sommarklassiker. 

Peter är multiinstrumentalist/producent och låtskrivare som började som turnerande gitarrist redan som 11-åring. 1996 var paret Dahl med och startade upp en av Sveriges första ABBA tribute shower, ” S.O.S – a tribute to ABBA” och turnerade sedan flitigt i både Sverige och övriga Europa i hela 16 år! 

Som låtskrivare har paret förekommit flitigt bland olika artister/band. De har haft flertalet låtar på Svensktoppen och år 2000 skrev de Melodifestivalvinnaren ”När vindarna viskar mitt namn” (tillsammans med Thomas Holmstrand) som framfördes av artisten Roger Pontare. Låten vann den svenska finalen och hamnade sedan på 7:e placering i Eurovision song contest. 2016 skrev de låten ”Golden Frame” (artist: Matilda & Stefan) som vann regionsfinalen i ”Svensktoppen nästa” som Sveriges Radio P4 anordnar. 

Just nu är radarparet Dahl högaktuella med ”sin duo som 2017 släppte CD:n ”Til death do us part”, som går i stilen singer-songwriter/country/americana, eller ”swedicana” som en recensent beskrev musikstilen. Låten ”Not anymore” från skivan blev en mindre radiohit och har hamnat på olika radiolistor runt om i Europa. 2019 signades Meadow Creek av ”Lamon Records Nashville” som distribuerar debutalbumet och promotar duon i USA och worldwide i skrivande stund. 

Meadow Creek kommer till Naturens hus den 31 Maj klockan: 12:00.

» Mer info här «

Musik | Meadow Creek spelar live på Naturens hus
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login