Meadow Creek spelar bluegrass och countrymusik i Knutsbol

Av den 17 augusti, 2019

Meadow Creek med bandet ”Men in black” (Erik Lindstedt, Jimmy Glavå , Berra Karlsson, Tommy Hentilä) spelar lite country/americana musik i ladan på Hembygsgården i Knutsbol den 18 Augusti.

Just nu är paret Linda & Peter Dahl högaktuella med sin duo ”Meadow Creek” som släppte sitt debutalbum ”´Til death do us part” i december 2017. Deras musik går i stilen country/americana/folk/pop musik. Producent för skivan är Göran Eriksson som bland annat är känd som kapellmästare/gitarrist i Jill Johnsons band. 

Linda är sångerska och låtskrivare som fick sitt första skivkontrakt som 17-åring då hon sjöng i tjejbandet ”Angel” .Några år senare fick bandet en superhit med låten ”Sommaren i city” som blivit en svensk sommarklassiker , och spelas frekvent på varje svensk radiostation.

Peter är multiinstrumentalist/producent och låtskrivare som började som turnerande gitarrist redan som 11-åring. (!) Som medlem i coverbandet ”Peckas Pack” har han avverkat de flesta av Sveriges och Norges partyscener. 1996 var paret Dahl med och startade upp en av Sveriges första ABBA tribute shower tillsammans med några vänner ” S.O.S – a tribute to ABBA” turnerade sedan flitigt i både Sverige och Norge i hela 16 år! 

Kärleken till bluegrass och countrymusik växte sig dock starkare och Linda och Peter startade bandet ”Whisky & Dynamite” som blev väldigt populära på Sveriges countryscen. De kallades skämtsamt ”bluegrassens Motörhead” .  W & D spelade in och släppte 2 album under åren 2006-2009 .

Som låtskrivare har paret förekommit flitigt bland olika band och artister. Dessutom har de en ”Melodifestivalvinnare” i bagaget. År 2000 skrev de låten ”När vindarna viskar mitt namn” , tillsammans med Thomas Holmstrand. Låten tävlade i svenska melodifestivalen och framfördes av Roger Pontare. Låten vann den svenska finalen med dunder och brak och hamnade sedan på 7:e placering i Eurovision song contest. År 2016 hade de även en låt med i Litauens uttagning till ESC.

Så missa inte duon när de uppträder på Knutsbols Hembygdsgård den 18 Augusti.

» Mer info här «

Musik | Meadow Creek spelar bluegrass och countrymusik i Knutsbol
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login