MC-olycka avslöjar mörkt familjedrama

Av den 2 juni, 2019

En svårt skadad pojke kommer in till akuten i Halmstad efter en mc-olycka. När pojken en kort tid senare återkommer uttorkad och svårt medtagen inser kirurgen Andreas Nylund att något inte står rätt till.

Andreas och Stina väntar barn och allt borde vara frid och fröjd, men det är något som skaver. Andreas får inte den kontakt med Stina han förväntar sig och när hon plötsligt blir inlagd på sjukhus står han ensam med ansvaret för de fyra barnen. Vad är det Stina döljer och vad har Petra med det att göra?

Samtidigt kommer en svårt skadad yngling in till akuten i Halmstad efter en motorcykelolycka. Andreas känner igen den medvetslöse pojken och ringer de chockade föräldrarna. När pojken en tid senare, uttorkad och svårt medtagen, återkommer till akuten, anar Andreas att det är någonting som inte stämmer. Varför dyker han upp igen? Ett mörkt familjedrama rullas upp, där skuld och hemligheter länge dolts.

Anne-Marie Schjetlein flätar skickligt samman vardagens livspussel och nära familjerelationer med ond bråd död och mörka hemligheter i Döden under ytan, den fjärde boken i serien om kirurgen Andreas på sjukhuset i Halmstad. Det är en spänningsroman att både känna igen sig i och förfäras av.

Anne-Marie Schjetlein är uppvuxen i Norrbotten med norska föräldrar. Schjetlein är i grunden operationssjuksköterska och har i sjukhusets komprimerade och intensiva värld funnit en perfekt kuliss för psykologisk spänning. Efter att länge ha bott på västkusten bor hon idag i Stockholm.

Sagt om Anne-Marie Schjetleins författarskap:
»… En skicklig deckarförfattare.« Nisse Scherman, DAST Magazine
»… det här är bra, rentav fantastiskt bra, och jag vill bara läsa mer av Schjetlein.« i Bokhyllan

Författare: Anne-Marie Schjetlein
• Titel: Döden under ytan
• Format: Inbunden
• ISBN: 9789178350957

Kultur | MC-olycka avslöjar mörkt familjedrama
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login