Maycas del Limarí Chardonnay nyhet på Systembolagets

Av den 2 mars, 2019

Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Vinet har en härlig doft av gula päron, vita persikor, citrus, mineral och rostad ek.

Ett generöst och smakrikt vin med välintegrerad fatkaraktär samt en hög och angenäm syra. Idealiskt som matvin; prova till smakrika maträtter som ugnsbakad lax med rostade rotfrukter eller en gräddbaserad fisk- och skaldjursgryta.

Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay 2017
Art.nr: 6469
Pris: 159 kr
Druvor: 100 % chardonnay
Lagring: Vinet är jäst och lagrat på franska ekfat i 12 månader.
Alk: 14 %
Socker: 1,84 g/l
Syra: 7,13 g/l

Viña Maycas del Limarí
Viña Maycas del Limarí grundades 2005 i Limarí Valley, beläget i norra Chile där klimatet är torrt och soligt med mineralrika lerjordar. 

Limarí kännetecknas av ett medelhavsklimat med havsinfluenser i form av svala vindar samt camanchaca-marindimman som sveper in i dalen via Limarí-floden och svalkar vingårdarna i den annars varma regionen. Morgondimman och de svala havsvindarna förlänger druvornas mognadsprocess, vilket ger viner med hög koncentration och god fräschör.

Under Inkarikets stortid kallades området för det ”södra kungariket” och var betydande på grund av sin tillgång på mineraler. Influenserna från inkariket är än i dag starka.

Dryck | Maycas del Limarí Chardonnay
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login