MAX blir först i världen med att lansera gröna emojiburgare

Av den 20 juni, 2018

Gröna burgare blir äntligen en virtuell verklighet när MAX lanserar nya emojis. MAX lanserar en app som gör det möjligt för alla att använda den kända matsymbolen, även om du väljer vegoalternativ.

MAX leder i utvecklingen av gröna burgare. Med hela arton ickeröda, samt sju helt gröna alternativ på menyn så är vi i framkant inom vår bransch, säger Christoffer Bergfors, vice VD och sverigechef på MAX Burgers. Vi är dessutom pionjärer inom den digitala utvecklingen och startade upp vårt digitala beställningssystem 10 år innan de amerikanska jättarna. Därför känns det naturligt och kul att det är vi som lanserar världens första gröna emojiburgare.

I början av året blev hamburgeremojin aktuell genom att burgarfans påpekade att på den dåvarande emojin låg osten fel, under istället för på hamburgare. Under debatten om hamburgerosten, gav sig också Googles VD Sundar Pichai in i diskussionen via Twitter och lät meddela att han skulle släppa allt, och se till att åtgärda problemet. Google anpassade emojin efter ihärdiga påtryckningar från hamburgerfans. MAX ger sig in i diskussionen genom att påtala att det centrala problemet är att det bara finns hamburgaremojis med kött och att gröna alternativ borde vara en självklarhet. Nu erbjuder MAX gröna burgar- och matemojis, för alla dem som saknar ett vegoalternativ när de vill kommunicera sin hunger.

Hållbarhet finns i vårt DNA, det känns som en logisk utveckling att fortsätta pusha gröna alternativ, även i den digitala sfären, säger Tobias Karlsson, marknadschef på MAX Burgers. Vi kände oss tvungna att reagera på den här, enligt vissa, lilla detaljen, men som vi vet har en stor betydelse. Det globala klimatet påverkas och hjälps av att vi väljer grönt, därför vill vi att man ska kunna välja grönt överallt. Det blir vår burgare med absolut lägst klimatpåverkan.

MAX tar genom lanseringen ställning, inte bara i Sverige utan också internationellt. Klimatet har inga gränser, därför har MAX vid tidigare tillfällen gjort kommunikationsinsatser internationellt för att få fler företag att öka takten i klimatomställningen. Sedan den 14 juni i år är MAX även den första restaurangkedjan i världen som är klimatpositiva.*

Appen finns att ladda ner från App Store, Google Play eller där du hittar appar. Finns även att hämta här: https://max.se/greenburgeremojis

Mat & Dryck | MAX
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login