Matua och Gentleman’s Collection utnämnda till ”Best wine in Box”

Av den 19 april, 2019

I den franska tävlingen ”Best Wine in Box” provas viner blint av en jury och de bästa väljs ut oberoende av pris eller utseende. Av de bag-in-box-viner som belönades med guld var Matua 1,5L Sauvignon Blanc och Lindeman’s Gentleman’s Collection 3L Shiraz de enda vinerna från Nya Zeeland respektive Australien.

Det var i slutet av mars som guldbeskedet kom. Matua 1,5L Sauvignon Blanc från Nya Zeeland liksom Lindeman’s Gentleman’s Collection 3L Shiraz hade vunnit provsmakarnas tycke. Juryn bestod av både professionella och amatörer som provade vinerna blint med guidning av en enolog. Enologens uppgift var att se till att provningen gick till på korrekt vis och att kvaliteten på de vinnande vinerna vara felfri. Efter provningen belönades de viner som mött kriterierna med tävlingens guldstämpel och utnämning ”Best Wine in Box”.

”Det är otroligt roligt att se att Matua och Gentleman’s Collection uppskattas av en blandad jury med dels sommelierer, vinhandlare och enologer och dels konsumenter. Det visar att våra viner har något att erbjuda alla.”
Sara Ollermark, Marketing Manager, Treasury Wine Estates

Matua Sauvignon Blanc 1,5l, 2017
En klassisk Marlborough Sauvignon Blanc med smak av tropiska frukter som grillad ananas, passionsfrukt, och mogen citrus samt svartvinbärsblad och en hint av färsk basilika. Passar utmärkt som en uppfriskande aperitif, fisk- och skaldjursrätter eller till ostbrickan.

Alkohol: 13%
Artikelnr: 79390
Pris 189 kr.

Lindeman’s Gentleman’s Collection Shiraz 3l, 2018
Lindeman’s Gentleman’s Collections Shiraz är ett fylligt vin med smak av mörka frukter och bär med inslag av lakrits, vanilj, kryddor och örter. Det är ett fruktigt och kryddigt vin som passar utmärkt till pastarätter, grillmiddagar eller en saftig hamburgare.

Alkohol: 14%
Artikelnr: 6075
Pris 199 kr

Dryck | Best wine in Box
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login