Mats Herminge ställer ut på Konsthantverkarna i Örebro

Av den 6 augusti, 2020

Onsdag 12 augusti kl 13-18 är det vernissage för Mats Herminges utställning ”Modeller & Idéer” på Konsthantverkarna i Örebro (Järntorgsgatan 2). ”Det här är min första egna utställning – och det kommer mer”, förklarar Mats Herminge – finsnickare som bor och har egen träverkstad i Lindesberg.

”Kan man byta inriktning på sin karriär trots att zenit är passerad för länge sedan? Efter nästan 40 år inom teknik och logistik ville jag sadla om och jag har gjort i mitt tycke ett lyckat försök”, skriver Mats Herminge på Konsthantverkarnas hemsida och fortsätter:

”När jag som 63-årig fick chansen att byta bransch gick jag ”all in” och sökte till Sveriges bästa möbelutbildning, Capellagården på Öland. Det är en treårig utbildning inom möbel och design som startades av entreprenören och möbeldesignen Carl Malmsten 1960. Skolan har högskolestatus och leder till en gesällutbildning och i förlängningen möjlighet att erhålla mästarbrev enligt gamla traditioner. Jag gick på skolan läsåren år 2014 till 2017 och har därefter under två år byggt upp min egen träverkstad hemma i Lindesberg.

Mitt stora intresse inom trä ligger i att hitta ytor och former där olika träslag kompletterar varandra. Framför allt vill jag använda svenska träslag i mina saker. Jag använder ofta handverktyg men även maskinverktyg där det passar. Jag tycker om att utveckla gamla objekt till något tidsenligt med ett modernt formspråk. Eftersom jag bara år i början av min resa finns det massor kvar att upptäcka”.

Mats Herminge ställer ut på Konsthantverkarna i Örebro med start Onsdag 12 Augusti 2020.

» Mer information här «

Kultur | Mats Herminge ställer ut på Konsthantverkarna i Örebro
Örebroguiden

Källa Konsthantverkarna i Örebro

You must be logged in to post a comment Login