Mat | Tareq Taylor – Mat som gör gott

Av den 13 februari, 2016

För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om du frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig – den måste också vara god. För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. I mars kommer han med boken Mat som gör gott.

I boken bjuder Tareq Taylor på praktiska verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareqs 10 gyllene regler. Följ hans råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning. Med Tareqs hjälp är det lätt att laga läcker, hälsosam mat som fungerar i vardagen.

Boken innehåller rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.

Tareq gör också en djupdykning i grönsakslådan och presenterar dig för de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur du bäst tar vara på dem. För du behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.

Mat & Dryck | Kokbok
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login