Mat | Pågen Gifflar presenterar årets nya smak – mandel

Av den 2 maj, 2015

Våren är här och vi går mot varmare tider. Men i år är det inte bara ute det blir grönare utan även i butikshyllan.

Pågen lanserar nu nämligen Pågen Gifflar Mandel. Den nya smaken i mandelgrön påse finns i butik lagom till att det är dags att packa picknickkorgen.

I samband med att det blir varmare längtar vi svenskar ut i solen och fikat flyttar ut i gröngräset. Picknick får sägas vara en svensk favorit när vår- och sommarsäsongen kommer och Pågen Gifflar är perfekta att ta med på utflykten.

Årets nya Giffelsmak bjuder på en annan svensk favorit, nämligen mandel, en ingrediens som finns i flera andra populära svenska fikabröd. Den nya smaken kan därför tyckas vara ett självklart val när Pågen utökar Giffelfamiljen.

-Vi vet att det är många som tycker om mandelfyllning och så klart borde Sveriges mest sålda fikabröd erbjuda den smaken. Vi på Pågen vill därför bjuda på en riktigt ljuvlig mandelnyhet i vår, säger Fatima Ravemark, Nordic Brand Manager på Pågen.

Under sommaren köps det extra många Gifflar, och kanske är det tack vara picknick-säsongen som Sveriges mest sålda fikabröd har högsäsong då. Ordet ”picknick” härstammar från franskans ”pique-nique”, där ”piquer” betyder ungefär ”plocka” och ”nique” kan översättas ”något av mindre betydelse”. En beskrivning som överensstämmer med de små goda Gifflarna.

En fördel med picknick är att det inte finns några regler utan den kan se ut på alla möjliga sätt.

-Vi uppmuntrar därför gärna svenskarna att packa picknickkorgen och ge sig ut i vår- och sommarvärmen. Gifflar och en kopp kaffe kan gott räcka för en trevlig picknick eller så är Gifflarna en perfekt avslutning på en större picknickkorg. Pågen Gifflar älskas av alla åldrar och är enkla att packa med, säger Fatima Ravemark, Nordic Brand Manager på Pågen.

Utöver smaken Mandel finns Pågen Gifflar i smakerna Kanel och Vanilj och säsongsfavoriten Saffran och Pepparkaka.

Pågen Gifflar Mandel finns i butik.

Mat
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login