Mat | Odlingstrenden: så många väljer egenodlad potatis till silltallriken

Av den 23 juni, 2016

Midsommar är här och det är inte många i landet som missar att uppmärksamma högtiden. 88 procent av de tillfrågade i Hornbachs nya undersökning svarar att de kommer att fira under helgen, och något fler än hälften väljer att göra det med en midsommarstång.

En av årets stora högtider står för dörren och 88 procent i vårt land firar midsommar på ett eller annat sätt. Det visar en ny undersökning från bygg- och trädgårdsmarknaden Hornbach som låtit undersöka hemmafixarnas planer inför sommaren. Där kan man även se att 56 procent tycker att midsommarstången hör till under helgen, antingen för att de har en alldeles egen (21 procent) eller för att de går till en allmän/gemensam midsommarstång (35 procent).

Tillsammans med midsommarsillen kan det bli en hel del hemodlat på faten, i alla fall för dem som satt sina frön i tid. Trenden med gröna fingrar visar sig nämligen vara stark i sommar då 71 procent av de tillfrågade i undersökningen svarar att de odlar egna grönsaker, örter eller kryddor. 34 procent av dessa svarar att de i huvudsak odlar grönsaker och potatis medan 33 procent fokuserar på kryddor och örter. Även frukt och bär är favoriter enligt 23 procent och 9 procent svarar att de i huvudsak odlar något annat.

Många satsar på trädgård och odling i sommar och det är väldigt roligt att de kommer till oss för tips och råd. 22 procent svarar att de får inspiration och idéer främst från byggvaruhus, där ligger bara tidskrifter och magasin snäppet över med 35 procent, säger Andreas Larsson, marknadschef på Hornbach. Byggvaruhus och butiker är även de näst vanligaste ställena, efter internet, som folk går till för att fånga upp kunskap om hur de genomför sommarens projekt.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login