Mat | Nu skakar vi om ketchupens värld, igen

Av den 13 augusti, 2016

Kombinationen av rödbetans naturliga sötma och frisk syrlighet från äpple, tillsammans med den hemliga kryddblandningen, ger en fyllig, fruktig och mjukt jordig smak och den rökiga aromen ger ytterligare dimensioner till såsen.

The Foraging Fox grundare Frankie berättar att vägen till den rökiga rödbetsketchupen var krokig. Under processen har det experimenterats vilt med olika typer av träslag och rökmetoder och det godaste resultatet kom när de slutligen rökte de färska rödbetorna över ekspån. Det var som vanligt viktigt att behålla fokuset på rödbetan, att enbart använda sig av naturliga råvaror och samtidigt hitta den perfekta smakbalansen. Efter en lång och prövade process hittade de till slut rätt balans mellan rödbetans jordiga toner, äpplets fruktighet och den subtila rökigheten.

Namnet på företaget är inspirerat av och döpt efter Frankies far, Roland Fox, en växt- och svampexpert och The Foraging Fox är just en hyllning till hans stora kärlek för naturen och mat, som Frankie växte upp med. The Foraging Fox ledord är att man inte ska slänga ätbar mat. Man måste helt enkelt bara vara lite mer kreativ och hitta nya, alternativa sätt att använda råvarorna på. Receptet till rödbetsketchupen har testats och förbättrats under tre år av Frankies barn, kockar och andra matkritiker. Under 2015 lanserades den första rödbetsketchupen i England.

Rödbetsketchupen passar till det mesta, menar Frankie och Desiree; men allra bäst passar den kanske till en burgare, i en sallad med getost, pytt i panna, till den mixade grilltalriken eller varför inte som ingrediens i en god salladsdressing. Foraging Fox rödbetsketchup finns i varianterna Smokey, Original och Spicy. De innehåller 255 ml och kostar ca 60-75 kr och finns hos återförsäljare med ett sortiment som erbjuder det lilla extra.

Kolla in Beetroot Ketchup här!

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login