Mat | Lithells satsar på specialrökta korvar

Av den 18 april, 2015

Rökiga nyheter för alla er som gärna slänger en näve spån på grillen för extra smak. Lithells lanserar tre specialrökta varianter av grillsäsongens toppsäljare: kabanoss, chorizo och grillkorv. De är rökta extra länge med al- eller bokspån för att få fram en härligt, rökig smak.

De flesta korvar har en svag rökighet, men det finns förvånansvärt få korvar med riktigt rökig smakbild i butik, trots det stora intresset för just rökiga smaker. Lithells nya sortiment har en tydlig, välbalanserad rökighet som omsorgsfullt har matchats mot de karaktäristiska smakerna hos korvklassikerna chorizo, kabanoss och grillkorv.
– I Sverige är det vanligast att röka korv med alspån, vilket vi har valt att göra med vår kabanoss som rökts extra länge. Den rökiga karaktären hos grillkorven och chorizon kommer av bokspån som ger en mustigare, kraftfull rökighet, säger Caroline Blomqvist, Brand Manager, Atria Food & Deli.
– Rök är årets trend skulle jag säga och så är det ju galet gott så det känns helt rätt med extrarökta korvar, säger Mattias Larsson, kock och kokboksförfattare.

Serveringstips Till dessa rökiga korvar rekommenderar Mattias Larsson sötsyrliga, heta tillbehör. Det är den smakbilden som har gjort barbecuesåsen till ett så populärt grilltillbehör.

Vad tycker konsumenterna?
Korvarna får högt smakomdöme. Hela 75 % av de tillfrågade konsumenterna tyckte att Lithells Specialrökta kryddkorvar smakade ganska bra/mycket bra. Den positiva smakupplevelsen drivs av just ”god smak” men också ”kryddighet” och ”rökighet”.*

Sortiment Lithells specialrökta: Kabanoss Extra alspånsrökt, köttmängd: 71 %. Chorizo Bokspånsrökt, köttmängd: 71 %. Grillkorv Bokspånsrökt, köttmängd 60 %. Korvarna stoppas och röks i Sköllersta och är tillverkade av svenskt kött. Pris: 37,50 kr för ett paket om 500-570 g.

Mat
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login