Mat | Kalla såser från Abba underlättar fiskmiddagen

Av den 21 juli, 2015

Nya kalla såser från Abba, baserade på crème fraiche och gräddfil, ska göra det enklare och snabbare att fixa goda fiskrätter. Att det är något som efterfrågas, vet man. Enligt undersökningar vill 7 av 10 svenskar äta mer fisk i vardagen.

Laxen kniper förstaplatsen när svenska folket väljer fisk till middag men på andra plats kvalar den stekta eller panerade fisken. Att det skulle vara svårt att laga fisk eller att man har få rätter på sin fiskrepertoar vill Orkla Foods Sverige ändra på när företaget lanserar kalla såser som ska förenkla matlagningen för svenska fiskkonsumenter.

– Våra såser från Abba Middagsklart har underlättat tillagningen av ugnsbakad fisk för många hushåll. Nästa steg är att förenkla middagarna med stekt och panerad fisk. Kalla såser, smaksatta med fräscha råvaror och kryddor är lösningen som ger konsumenten både inspiration och mer tid över till att göra annat, säger Cecilia Sajland, Marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Undersökningar visar att 7 av 10 svenskar vill äta mer fisk, en önskan som stöds av kostråd från bland annat Livsmedelsverket. Abbas kalla fisksåser är färdiga att serveras och kommer i tre olika smaker.

– Vår förhoppning är att ännu fler ska upptäcka hur gott det är med fisk, och hur enkelt det är att tillaga, avslutar Cecilia Sajland.

Produktfakta
Abba Kall sås – Citron & Dill
Abba Kall sås – Lime, Chili & Ingefära
Abba Kall sås – Örter
Volym: 1,8 dl
Pris i butik: ca 20,90 kr
Lansering: vecka 16 2015

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login