Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket

Av den 19 augusti, 2019

Inom matlagning handlar ”Batch cooking” och “Prepping” om att förbereda sig och att i förväg laga mat för flera dagar. I boken Veckans mat på 2H ger Keda Black effektiva och goda prep-recept för 13 veckor. Hon visar hur man genom att tillbringa cirka två timmar i köket på söndagen därmed gjort så att man bara behöver spendera 10 minuter i köket resten av veckans kvällar.

— I den här boken har vi valt att gynna enkelheten i köket. Genom att förbereda kan du rationalisera köksarbetet och ändå använda färska fina råvaror. Preppa på söndagen och laga sedan snabbt till rätten under den kommande veckan. På så sätt kan du bland annat äta sundare och undvika tillsatser och socker som ingår i färdigköpta rätter, säger Keda Black.

Batch Cooking, också känt som Prepping,är lösningen på en av våra mest tidsödande vardagssysslor, matlagningen – utan att ta bort det roliga och hälsosamma. Med kompletta inköpslistor och enkla steg-för-steg instruktioner kan du förbereda 5 rätter för den kommande veckan under en kort stunds kökstid på helgen. Det gör vardagen enklare, minskar matsvinnet och frigör tid för annat. Boken innehåller 5-dagars menyer för 13 veckor och med den kan du säkra höstens matsedel.

— För att underlätta för läsaren att preppa finns inköpslistorna för alla de olika recepten som vi presenterar i boken. Därigenom kan man själv välja olika kombinationer och komponera sitt eget veckoschema, fortsätter Keda Black.

Keda Black har länge jobbat som matjournalist för olika tidningar bland andra Savours och Woman Magazine. Född i Zambia med en rad nationaliteter och kulturer i släkten för hon in influenser från många håll i sin matlagning. Hennes kokböcker är nytänkande och enkla att följa.

Mat | Mat för hela veckan på mindre än 2 timmar i köket
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login