Mat | Fontana lanserar färdiggräddad pizzabotten

Av den 30 mars, 2015

Fontana Food är först ut på den svenska marknaden med att lansera två varianter av förgräddad stenugnsbakad pizzabotten. Pizzan i Sverige har gjort en riktigt intressant resa, den har gått från spännande nyhet via utdömd skräpmat till en ny glansperiod i vedugnar och nu in i finrummet. Senaste trenden både i magasin, sociala medier och restauranger är att toppa pizzan med fina råvaror och gärnaefter egen smak och önskemål.

Under 2014 har den svenska marknaden för premiumpizza fullkomligt exploderat. Instagram har översvämmas av foton på gourmetpizzor där råvara och topping är av bästa kvalitet.

– Denna utveckling är naturligtvis något vi noterat och är mycket glada att nu till våren 2015 kunna erbjuda våra konsumenter en förbakad pizzabotten av bästa kvalitet. Vi är först ut på den svenska marknaden med en serie bestående av både en vete- och en fullkornsbakad pizzabotten. Vi vill vara det företag som driver den svenska livsmedelsmarknaden genom att erbjuda nya spännande produkter, säger Corina Papadopoulou, kommunikationsansvarig, Fontana Food AB.

Pizza är en svensk favorit på middagsbordet. Att göra pizzadeg själv är inte så svårt, men tidskrävande. Nu lanserar Fontana Stenugnsbakad pizzabotten som är förgräddad och förpackad i en helt ny typ förpackning som kan förvaras i rumstemperatur, detta för att möta konsumenternas efterfrågan på enkla och bekväma lösningar. Vi många som vill äta pizza men man vill gärna bestämma själv hur den ska smaka och med nyttigare topping-möjligheter. Med Fontanas stenugnsbakade pizzabotten ser vi en möjlighet där du kan få både och. Du väljer botten, fullkorn eller vete, toppar din pizza med valda favoriter och därefter gräddar eller grillar du din pizza. Enkelt, bekvämt och nyttighetsgraden väljer du själv. Toppa den grönt som i Grekland för ett vegetariskt alternativ, som inte bara är gott men även hälsosammare.

Vi har samlat våra favoritrecept i en sommarkampanj som du kommer hitta i butik. Kampanjtemat är G(R)ILLA GRÖNT OCH GREKISKT där du kommer få tips och inspiration till spännande recept på pizza. I kampanjen ingår även konsumenttävling där du kan vinna en resa till Grekland genom att göra och tävla med din favoritpizza som du sedan lägger ut på Instagram och taggar #gillagrekiskt.

Vi på Fontana rekommenderar självklart att du ska toppa din pizza grönt och grekiskt! Gör pizzan grekisk och använd äkta grekisk yoghurt och toppa med grönsaker – Du använder äkta grekisk yoghurt som bas, toppar med zucchini, Fontana skivade pizzaoliver och toppar med färska myntablad. Det är en perfekt smakkombination, otroligt gott och det är verkligen fräscht. Grädda i ugn eller grilla din pizza i sommar!

Förrätt – Bästa aptitretarna får du lätt till med Fontanas Stenugnsbakade pizzabotten smaksatt med valfri topping och skär upp pizzan i bitar så har du en snabb förrätt till sommar festen. Toppa
med t.ex. kronärtskocka, oliver, fetaost, ringla över olivolja och toppa med färsk oregano.
Enklare och godare än så blir det inte.

Efterrätt – Bananasplit. Grilla bananer, i ugn eller på grill. Skär dem i tunna skivor. Bred ut mörk chokladsås över pizzabottnen, bred ut bananskivor, maränger och riv över lite vit choklad. Gratinera snabbt i ugn eller lägg på pizzan på grillen. Servera med glass, yoghurtglass eller äkta grekisk yoghurt smaksatt med riktig vaniljstång.

Priser och tillgänglighet: Fontana Stenugnsbakad pizzabotten finns bakade i både vete eller fullkorn. Förpackningarna säljs i två-pack och väger 360 gram och kostar cirka 30-35 kronor. Produkterna finns att köpa från och med vecka 16 på ICA, Coop, Willys och Hemköp

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login