Mat | Fiskpatrullen från Abba rycker ut till fiskfuskare

Av den 1 september, 2016

Svenskar äter för lite fisk. Istället för rekommenderade tre gånger i veckan blir det ofta bara en gång, eller till och med ingen. Det ska Fiskpatrullen från Abba råda bot på. Från och med i höst hälsar de på hos fiskfuskare för att slå hål på myten om att det är svårt att laga fisk.

Jag tänker nog att vi borde äta mer fisk och att det är bra för barnen att få i sig mer fisk, säger Cecilia Bäck.

Hon är mamma i den trebarnsfamilj som är först ut med att få besök av Fiskpatrullen och hon är inte ensam om att tycka så. Att äta fisk är förknippat med många ”borden” och ursäkter. Undersökningar visar att hela sju av tio svenskar önskar att de lagade mer fisk.

Familjen Bäck Forsberg blev anmäld till Fiskpatrullen av moster Margareta som tyckte att de var alldeles för dåliga på att äta fisk. Och mycket riktigt, inte långt efter att Fiskpatrullen knackat på kan de konstatera att det råder fiskmisär i familjens kyl och frys.

Fiskpatrullen är en ny satsning från Abba med målet att inspirera fiskfuskare runt om i landet och väcka lusten till att laga och äta god fisk.

Vi vill underlätta för svenska folket att äta mer fisk. I stort sett alla vet att fisk är hälsosamt, de flesta tycker att fisk är gott, och många vill helt enkelt äta mer fisk. Ändå äter vi det för lite. Många tror att det är tidskrävande och svårt att laga och variera. Med Fiskpatrullen vill vi en gång för alla slå hål på dessa seglivade myter genom att visa hur enkelt det faktiskt är att få till goda fiskrätter, säger Malou Wik Yeung, Senior Brand Manager på Orkla Foods Sverige.

Alla avsnitt med Fiskpatrullen kommer att samlas på www.abba.se tillsammans med snabba och enkla fiskrecept.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login