Mat | Ekoyra från Fontana Food

Av den 29 april, 2015

Fontana Food fortsätter att storsatsa på sitt grekiska ostsortiment och lanserar två ekologiska nyheter. Produkterna som Fontana lanserar är en ekologisk lagrad fetaost med syrligare och kraftigare smak samt en ekologisk grekisk salladsost. Fetaost har nästan blivit som en hushållsost i Sverige och användningsområdena är oändliga. Nu stundar en härlig sommar och högsäsong för feta- och salladsost. Båda produkterna är producerade i Grekland

Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra konsumenter riktigt goda och smakrika sommarostar. Vi är först ut på den svenska marknaden med en ekologisk salladsost. Fontanas Ekologiska Salladsost är en grekisk salladsost gjord på komjölk och mildare i smaken än en traditionell fetaost. Vår andra nyhet är Fontanas Ekologisk Lagrad Feta som har mognat i ekfat och saltlake därav den speciella karaktären, styrkan samt den extra syrliga smaken gjord på får- och getmjölk. Det är otroligt goda ostar och ett riktigt traditionellt grekiskt mathantverk som vi hoppas kommer ge konsumenten fler val i butik, säger, Corina Papadopoulou, kommunikationschef, Fontana Food AB.

Med Fontanas ”Ekologisk Lagrad Feta” fixar du enkelt och lätt goda sallader, härliga grillsåser och röror eller varför inte en somrig fetaostpaj. Den lagrade fetaosten har en fetthalt på 24 procent vilket gör att den blir riktigt krämig och god. Fontanas ”Ekologisk Salladsost Grekisk” har en något lägre fetthalt på 21 procent och passar utmärkt i sallader och matlagning.

Tips! Fontana har även lanserat Fontana Stenugnsbakad Pizzabotten som är förgräddade, färdiga att toppa och sedan grilla eller grädda i ugn. Vi rekommenderar självklart att du ska toppa din pizza med våra grekiska sommarostar! Vill du ha mer inspiration och recept titta gärna in på www.fontana.se.

Priser och tillgänglighet: Fontana Ekologisk Lagrad Feta och Fontana Ekologisk Salladsost Grekisk finns att köpa från och med vecka 20 på ICA, Coop, Willys, Hemköp och Citygross. Förpackningarna väger 150 gram. Pris Ekologisk Lagrad Feta: 29.90-31.90kr. Pris Ekologisk Salladsost Grekisk: 21-24kr

Mat & Dryck | Ost
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login