Mat | Efter kvargsuccén kommer nu LC+

Av den 6 november, 2015

Flera läkare varnar för att socker är lika farligt och beroendeframkallande som tobak. Enligt en ny svensk studie som presenterades på internationella diabeteskongressen i Stockholm, kan ett högt blodsocker öka risken för demens.

Även läkaren och föreläsaren Nisse Simonson lyfter farorna med socker och menar att genom att minska intaget av socker och öka intaget av D-vitamin, kan man addera upp till 16 friska år till sitt liv.

Skånemejerier svarar nu upp på oron för socker genom att lansera LC+. Ett sortiment gjort på svensk mjölk utan tillsatt socker, med extra protein och D-vitamin. Då produkterna också är laktosfria kan en minimal kolhydratnivå garanteras, detta eftersom de är helt utan mjölksocker. Produkterna förväntas bli lika populära som kvarg när den kom för några år sedan.

-Vi vill kunna erbjuda vår konsument riktigt goda produkter som innehåller allt de behöver för att må bra och vara fyllda av energi. Men utan att vara oroliga för att de får i sig för mycket socker, säger Björn Sederblad VD för Skånemejerier.

Produkterna är precis som övriga Skånemejeriers baserat på 100% svensk mjölk och i sortimentet ingår är mellanmjölk, lättmjölk, drickkvarg och yoghurtkvarg. Drickkvargen finns i smakerna Blåbär/acai, Grönt äpple/havtorn och Vattenmelon/granatäpple. Yoghurtkvargen finns i spännande smaker som Tahiti-vanilj, Citron, Jordgubb/lime och Ananas/kokos.

Mat & Bak
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login