Mat | Bästa enkeljärnet ger godaste våfflorna

Av den 18 mars, 2015

Inför Våffeldagen den 25 mars har har den opartiska testsajten Bäst-i-Test.se genomfört en test av nio av marknadens mest populära våffeljärn, där Wilfas enkeljärn WAS-623 tog hem segern i sin klass med toppbetyg både vad gäller våfflor och utförande.

Bland egenskaperna hos WAS-623 som testarna särskilt lyfter fram är storleken på gräddningsytan som ger väl tilltagna våfflor, den unika ljudindikatorn som signalerar när våfflan är färdiggräddad, att järnet kan stängas av utan att man behöver dra ut kontakten samt den smarta konstruktionen som minimerar risken för att smeten rinner över kanterna.

– Det vi kanske är mest nöjda med i testet är testgruppens omdöme om att vårt järn ger de största, frasigaste och inte minst de vackraste våfflorna. En snygg, funktionell design i kombination med smarta funktioner är självklart viktigt för ett bra våffeljärn, men trots allt är det slutresultatet som räknas, säger Mattias Forsell, COO för Wilfa AB.

Våffeldagen – en klassisk felhörning
Inte många vet att Våffeldagen egentligen är resultatet av en klassisk felhörning som inte har mycket med våfflor att göra. Det syftar på högtiden Vårfrudagen som historiskt firats till minne av Jungfru Maria och som på senare tid utvecklats till traditionen att äta våfflor för att hylla vårens ankomst. I en kampanj i anslutning till Våffeldagen hakar Wilfa på felhörningstemat, där våffelälskare uppmanas spela in sina felhörningsfavoriter inom musiken och ladda upp dem på sajten www.feltext.se.

Mat
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login