Masi Campofiorin 2015 – premiär för en toppnoterad årgång

Av den 26 augusti, 2018

Vi är ytterst glada över att presentera den senaste tappningen av Masi Campofiorin. Årgång 2015 klassas som femstjärnig i en synnerligen nyanserad, fruktdriven och tilltalande stil.

Från ett år som bjöd mycket goda förutsättningar lanseras nu en ny årgång av vinet som blivit en världssuccé; Masi Campofiorin. Skörden påbörjades den sjunde september, omkring tio dagar före den genomsnittliga tiden. Druvorna plockades vid perfekt mognad och har visat upp en anmärkningsvärd aromatisk komplexitet.

Masi Campofiorin 2015 tilldelas fem stjärnor, vilka för att visa årgångens utmärkta kvalitet i sedvanlig ordning skildras på vinetiketten. Detta är ett generöst och nyanserat vin med finstämda tanniner och delikata mörkbäriga, kryddiga inslag. Masi Campofiorin 2015 är en njutning att dricka idag men kan även vila i källaren i minst tjugo år; en sällsynt möjlighet vad gäller viner i denna prisklass.

Masi är ett av Italiens högst ansedda vinföretag som år 1964 introducerade en helt ny vintyp på marknaden; en Valpolicella som fick jäsa ytterligare en gång tillsammans med pressrester från Recioto och Amarone. Vinstilen kom att kallas Ripasso och under en tid var Ripasso Masi’s egna varumärke. Idag är dock begreppet fritt och innefattar vin av skiftande kvalitet, varpå Masi kort och gott valt att döpa sin världssuccé till Campofiorin. 

5123 Masi Campofiorin 2015 125 kr
1500 ml 255 kr, 375 ml 67 kr

Mat & Dryck | Masi Campofiorin 2015
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login