Masi Bonacosta ett gott prisvärt vin

Av den 16 juli, 2020

Vi fortsätter med att prova röda viner som passar bra till grillat och idag är provar vi det italienska vinet Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC.

Druvorna som används vid tillverkningen är corvina, rondinella och molinara. Corvina, eller corvina veronese som är druvans fullständiga namn, odlas nästan bara i Venetien i nordöstra Italien. Druvan är den viktigaste för röda viner från Bardolino och Valpolicella.

Valpolicella Classico där druvorna odlas ligger nordväst om Verona i Venetien. Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

Doften är bärig med toner av körsbär, hallon och lakrits. Smaken är även den bärig med toner av körsbär, vilda hallon och lakrits.

Jag skulle vilja servera detta vin till en grillad kyckling med en vinägrett potatis salad, vinet fungerar dessutom utmärkt att ta ett glas under själva grillningen.

Återigen ett mycket gott vin som kan köpas på halvflaska vilket jag tycker kan vara ett bra alternativ då man inte behöver betala lika mycket när man prövar ett kvalitetsvin.

Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC 2018
Pris: 65 kronor
Nummer: 6998
Volym: 375 ml

Masi Bonacosta Valpolicella Classico DOC får hela…

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Masi Bonacosta ett got pris värt vin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login