Mas Janeil Le Petit Pas i ny toppårgång

Av den 13 januari, 2017

Plötsligt föll allt på plats. En mild vinter följdes av en tidig vår och en strålande solig sommar, bättre än så kan inte druvor ha det. Nu lanseras sydfranska vinsuccén Mas Janeil Le Petit Pas i toppårgången 2015!

Stjärnproducenten François Lurton rapporterar om perfekta druvor från sin egendom Mas Janeil i Roussillon. Kombinationen av mineralrika jordar, upp mot femtio år gamla vinstockar och konstant solsken med friska vindar ger idealiska förutsättningar för att göra gott vin, och årgång 2015 bjuder på något alldeles extra.

”På senare tid har viner från Côtes du Rhône vunnit svenskarnas hjärtan och jag är övertygad om att nästa succéområde blir Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Här görs fruktiga och kraftfulla viner, precis som svenskarna vill ha dem”, säger Kajsa Ekman, produktchef för François Lurton.

Mas Janeil Le Petit Pas, även kallat ”Åsnevinet”, är en klassisk sydfransk blend där Grenache Noir och Syrah har huvudrollerna, assisterade av Carignan och Mourvèdre. En del av vinet har lagrats på fat för ökad komplexitet och resten på cementtankar för att bevara den fina fruktigheten.

Doften är intensiv med mörka bär och en ton av ”garrigue”, den undervegetation av vilda kryddor som finns i Roussillon. Smaken är fyllig med inslag av björnbär, svarta vinbär, kryddor, choklad, fat och lakrits. Vinet passar extra bra till örtmarinerat nöt- eller lammkött, gärna med vitlöksslungad potatis och haricots vertes!

Mas Janeil Le Petit Pas 2015 finns nu i butik och vi firar årgång 2015 med att svepa in ett begränsat antal flaskor i vackert presentpapper i den franska flaggans färger. Vive la France!

Mas Janeil Le Petit Pas 2015
Nr 79687
75 cl
96 kr

Här hittar man Mas Janeil Le Petit Pas 2015

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login